На екран в началото на следващата година ще излезе филм

...
На екран в началото на следващата година ще излезе филм
Коментари Харесай

Иван и Андрей хвърлиха левскарите в екстаз с тази новина за Гунди

На екран при започване на идната година ще излезе филм за футболната легенда Георги Аспарухов - Гунди, оповестиха през днешния ден пред медии продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов.

Ролята на огромния български футболист е поверена на Павел Иванов, артист от Народния спектакъл, а родената през 2002 година Александра Свиленова, е в ролята на Лита.
-->
Снимките на продукцията, наречена „ Гунди – легенда за любовта “, започнаха през днешния ден на стадион „ Раковски “, и ще продължат два месеца. Бюджетът е близо четири милиона лв., обезпечени от частни вложители.

Лентата наблюдава живота на огромния състезател – от срещата му с Величка Маркова-Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди умира в автомобилна злополука. Режисьорът е Димитър Димитров, сценарист е Емил Бонев, а основен оператор – Борис Славков.

„ Една от главните аргументи да се намираме ние като страна и да изживяваме тези времена на разпад, които изживяваме, е, че от 10 години в България не е имало източник на обща национална горделивост. Мисля, че по сходен метод можехме да кажем, че сме нация, колкото и да е предъвквана тази тематика, когато националният тим на България през 1994 година направи по този начин, че всички ние да живеем като един човек “, сподели Иван Христов.

„ Такъв източник на великолепие и на позитивни страсти може да бъде открит във великите българи, освен от Възраждането и древността, а и измежду тези, които несправедливо са забравени – от модерните времена на България, от втората половина на 20-и век. Смятаме, че великият Георги Аспарухов заслужава от нас, от нашето потомство, да бъде въздигнат и може би вечно увековечен в пантеона на великите българи. Те могат във всяка една ера да служат за образец на морал, за образец на национализъм, да служат за образец на обич към фамилията и почит към близък “, сподели още Иван Христов.

„ Смятам, че по този начин, въздигайки го, ние за следващ път може да се употребяваме от неговото великолепие. Когато изгледаме кино лентата и най-малко за три часа се почувстваме щастливи, че и ние сме българи, и подобен популярен човек също е българин. И за какво не, това да се трансформира в едно малко пламъче, което, кой знае по какъв начин, би въздействало “, добави той.

„ Идеята за този филм е на Емил Бонев и е от преди 5-6 години “, сподели Андрей Арнаудов. „ Ние в никакъв случай не сме обсъждали дали да се случи този филм. Ние просто се погледнахме и знаехме, че той ще се случи. Това за нас е доста значимо и сме доста горди и щастливи, и се надяваме всички, които ще го изгледат,  също да се усещат горди и щастливи “, добави той.

Екипът

Павел Иванов , в ролята на Гунди, приключва НАТФИЗ през 2016 година при Стефан Данаилов. През 2014 година става част от трупата на Народния спектакъл. През 2016 година името му добива известност и в малкия екран, с помощта на сериала,,Полицаите от края на града ”. Следват участия и в други телевизионни формати, последният от които е „ Татковци ”. Успоредно с тези театрални, телевизионни и кино задължения - Павел Иванов обикаля страната и Европа с пътуващи спектакли.

Александра Свиленова , в ролята на Лита, прави за първи път огромна роля в киното. Тя учи актьорско майсторско за трагичен спектакъл в класа на проф. доктор Ивайло Христов. Участва в представлението на образователния спектакъл на НАТФИЗ – „ Шексперимент “.

Димитър Димитров е режисьор на сериалите „ Отдел търсене “, „ Дяволското гърло “, „ Откраднат живот “, „ Връзки “, „ Дървото на живота “, „ Съни бийч “, „ Мен не ме мислете “.  Дебютът си в игралното кино прави на 27 години с кино лентата „ Събирач на трупове “, който взе участие в селекцията на редица влиятелни интернационалните фестивали. Има опит още в късометражно и писмено кино.

Емил Бонев , след завършването на ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “, компетентност „ Актьорско майсторство за трагичен спектакъл “, има 60 функции и национални награди. Автор е на пиесите „ Морска сол “, „ Пакетче семки “, „ Покер “, „ Кантон 117 “, „ $910 “, играни в страната и чужбина. Драматургичен съветник и диалогист е на кино лентата „ Пазачът на мъртвите “ на Илиян Симеонов, и сценарист на лентите „ Прогноза “ на Зорница София и „ Засукан свят “ на Мариус Куркински. Главен сценарист е на сериалите „ Морска сол “, „ Недадените “ и „ Скъпи наследници “. Режисьор е на десетки спектакли, сред които „ Гнездо на ангели “ в Драматичен спектакъл „ Николай Масалитинов “ - Пловдив ", „ Мъжка задушница “ в Драматичин спектакъл „ Сава Огнянов “ - Русе, „ Бонбон “ в Народен спектакъл „ Иван Вазов “, „ Сюрприз “ на Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, „ Чиничита “ и „ Убийство без ликвидиране " в Театър 199 – „ Валентин Стойчев ".

Борис Славков е оператор. Работил по сериалите „ Войната на буквите “, „ Отдел търсене “, „ Откраднат живот “, „ Дяволското гърло “, „ Съни бийч “, „ Мен не ме мислете “, както и по филмите „ Шекспир като улично куче “, „ Всичко, което тя написа “, „ Събирач на трупове “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР