На два пъти съдът намалява глоба от 10 хиляди на

...
На два пъти съдът намалява глоба от 10 хиляди на
Коментари Харесай

На два пъти съдът намали глоба на кмета на Дупница заради закритото преди 3 години градско сметище

На два пъти съдът понижава санкция от 10 хиляди на 3 хиляди лв., наложена от Регионална инспекция за опазване на околната среда на кмета на Дупница инж. Методи Чимев поради потребление на закритото преди 3 години градско бунище. Съдът е взел поради, че след наложената глоба общината е подхванала дейности и действия за попречване на нови нарушавания и самозапалвания по сметището.

Кметът на Дупница е глобяван на няколко пъти за това, че закритото от 1 януари 2018 год. градско бунище продължава да се употребява, постоянно се и самозапалва. Последното наказателно разпореждане против градоначалника е от септември 2020 год, което той апелира.

Районният съд понижава санк[ията от 10 на 5 хиляди лв., юристите на общината апелират още веднъж. Административният съд в Кюстендил излезе преди дни с решение, съгласно което санкцията за инж. Чимев се понижава на 3 хиляди лв.. Сочи се това, че след това е направен действен дневник за сметището, проведена е защита, направено е запръстяване на региона и транспортиране на отпадъците на настоящи депа в други общини. Решението е дефинитивно.

Преди два месеца, след дълго отсрочване, запона рекултивацията на сметището в м.Злево над Дупница на повърхност от към 200 декара. Честите му самозапалвания предизвикваха задимявания в региона на ж.к. " Бистрица " и околните села Джерман и Блажиево.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР