На днешното си редовно заседание правителството определи нови представители на

...
На днешното си редовно заседание правителството определи нови представители на
Коментари Харесай

Мария Габриел и Асен Василев са новите представители на Министерския съвет в тристранката

На днешното си постоянно съвещание държавното управление дефинира нови представители на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС). Това са Мария Габриел, заместител министър-председател и министър на външните работи, и Асен Василев, министър на финансите, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Съгласно Кодекса на труда НСТС се състои от по двама представители на Министерския съвет, на синдикатите и на работодателите. НСТС се управлява от заместител министър-председател.

С приемането на Решение на Народното събрание на България от 6 юни т.г. за избиране на Министерския съвет на България се постанова установяване на нови представители на Министерския съвет в НСТС.

НСТС разисква и дава отзиви по планове на нормативни актове, уреждащи въпросите на: трудовите права и отношения; здравословните и безвредните условия на труд; заетостта, безработицата и професионалната квалификация; публичното и здравното осигуряване; приходите и виталното равнище; въпроси, свързани с бюджетната политика; обществените последствия от преструктурирането и приватизацията. Осъществява съвещания и съдействие на национално ниво по въпросите на трудовите и директно обвързваните с тях връзки, осигурителните връзки, както и по въпросите на виталното ниво, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съветът координира работата на национално ниво по стратегии, отнасящи се до въпросите на обществения разговор, с национално и интернационално финансиране, в които вземат участие всички показани в НСТС.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР