На днешното подписване на План за действия по приемане на

...
На днешното подписване на План за действия по приемане на
Коментари Харесай

Майките продължаваме протестите, до началото на реални действия

На днешното сключване на План за дейности по приемане на законодателство за хората с увреждания още веднъж е имало обещания, които майкте не имат вяра, че ще се случат. На срещата с майките през днешния ден са били Мая Манолова, общественият министър Бисер Петков и финансовия Владислав Горанов.
" Важна стъпка е ангажирането на страните с казуса. Няма да се приберем, продължаваме митингите, до началото на дейностите ", споделят в края на срещата една от майките на дете с увреждане.

Обединихме се към кардиналната позиция, че Законът за персоналната помощ и Законът за лицата с увреждания би трябвало да се преглежда в пакет от Народно събрание. Ще бъдат планувани още 150 милиона лв. за хората с увреждания. Част от средствата, които се образуват в този момент и добавките за непозната помощ ще се вземат при кандидатстване, изяснява общественият министър Бисер Петков. " На персоналната помощ ще имат право лицата с трайни увреждания с над 90 на 100, а при децата с над 50 на 100. Ангажиментът за период е изплащането да стартира от началото на 2019 година ", изяснява още Петков.

" Бяха поети съответни задължения и периоди от държавното управление. Ще проследявам процеса от близо, само че и ще продължа да поддържам майките на деца с увреждания на техните митинги ", разяснява тематиката омбудсманът Мая Манолова.

" Имаше насъбрано съмнение сред обособените страни в процеса. Последните два дни водихме диалози с представители на хората с увреждания. Недоверието трябваше да бъде преодоляно и днешното схващане дава първа насочна точка, за структуриране на работата до края на тази година. Ние не се опитваме да избягаме от измененията ", изясни министър Владислав Горанов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР