На днешния ден - 12 март, се навършват 31 години

...
На днешния ден - 12 март, се навършват 31 години
Коментари Харесай

Глобалната мрежа world wide web навърши 31 години

На днешния ден - 12 март, се навършват 31 години от основаването на световната мрежа world wide web (www) - отворената технология, която е в основата на уебсайтовете и голям брой приложения и услуги, употребявани всекидневно от всички нас.

Днес мнозина не си дават сметка какъв брой друг можеше да бъде интернет, и светът като цяло, в случай че явлението world wide web не беше се появило на бял свят.

Създадена от сър Тим Бърнърс-Лий, по това време инженер в Европейската организация за нуклеарни проучвания CERN, уеб технологията се популяризира извънредно бързо по целия свят.

Това, което се случва на днешната дата е публикуването на документа Information Management: A Proposal на сър Тим Бърнърс-Лий, в който за първи път е показан world wide web.

Тогава планът има за цел да подкрепи работата на научната институция и малко на брой си дават сметка какво колосално въздействие ще има върху технологиите и съвсем всяка друга област. Две години по-късно ученият показва www в няколко софтуерни дискусионни групи и останалото е история.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР