На днешната дата - 29 декември, се навършват 10 години

...
На днешната дата - 29 декември, се навършват 10 години
Коментари Харесай

10 години от ски инцидента с Михаел Шумахер

На днешната дата - 29 декември, се навършват 10 години от злополучния случай с именития водач от Формула 1 Михаел Шумахер. 7-кратният международен първенец пострада в края на 2023-а при ски случай във френския курорт Мерибел, като получи тежки мозъчни увреждания.

 

Новината раздруса целия свят, като в началото се появиха информации, че той е в схващане, само че по-късно стана ясно, че той е в сериозно положение и е в кома. В рамките на няколко дни Шумахер мина през две интервенции по неотложност.

 

Разследването

 

Разследването на специалистите сподели, че неговата екипировка е била в редовност и той не се е движил с огромна скорост при рухването. Една от версиите бе, че камерата на каската на Шумахер е предизвикала мозъчните контузии.

Дългото лекуване и и неналичието на информация за положението на Шумахер

 

След интервенциите Шумахер се пребори с белодробна зараза, а по-късно бе изместен от Гренобъл в болница в Лозана. Там той остана към три месеца, преди да продължи лекуването си в домашни условия. Оттогава насам положението на Михаел Шумахер се пази в цялостна загадка. В идващите повече от девет години единствената информация за положението на Шумахер идва от журналистически клюки, догадки и къси изказвания на близки на семейство Шумахер. Знае се, че той е безсънен, само че не може да комуникира вербално с роднините си.

Твърди се, че той въпреки всичко реагира с очи на думите на околните си, само че е прикрепен на легло и се нуждае от непрекъснати грижи.

Източник Actualno.com

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР