На Джо Байдън му писна: Бенямин Нетаняху повече вреди на

...
На Джо Байдън му писна: Бенямин Нетаняху повече вреди на
Коментари Харесай

На Джо Байдън му писна: Бенямин Нетаняху „повече вреди на Израел, отколкото му помага“

На Джо Байдън му писна: Бенямин Нетаняху „ повече вреди на Израел, в сравнение с му оказва помощ “.

Американският президент Джо Байдън разгласи, че израелският министър-председател Бенямин Нетаняху „ повече вреди на Израел, в сравнение с му оказва помощ “ с метода в своята война в Ивицата Газа, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Американският водач изрази поддръжката си за правото на Израел на самоотбрана след нападението на радикалното палестинско придвижване „ Хамас “ против израелска територия на 7 октомври предходната година.

Но сподели по адрес на Нетаняху, че „ той би трябвало да обърне повече внимание на изгубения живот на почтените хора, който е бил следствие от подхванатите дейности “.

Байдън, който от месеци предизвестява Израел, че ще загуби интернационална поддръжка поради растящия брой на цивилните жертви в Ивицата Газа, даде изявление за Джонатан Кейпхарт от телевизионния канал „ Майкрософт Ен Би Си “.

АП показва, че тези негови изказвания приказват за обтегнатите му връзки с Нетаняху.

По мотив броя на жертвите в Газа, които съгласно здравното министерство на контролиращата анклава формация „ Хамас “ към този момент е към тридесет и една хиляди души, Байдън сподели, че „ това опонира с позицията на Нетаняху “.

„ И аз мисля, че е огромна неточност “, сподели американският държавен глава.

Той добави, че вероятно навлизане на израелските сили в граничния с Египет град Рафа в Ивицата Газа, където са намерили леговище над 1,3 милиона палестинци, за него е „ алена линия “.

Източник: Българска телеграфна агенция

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР