На Бургас не е нужен нов Меден рудник, нито Възраждане,

...
На Бургас не е нужен нов Меден рудник, нито Възраждане,
Коментари Харесай

Сградите в новия кв.Хоризонт в Бургас никнат като гъби. Квартал на бъдещето или поредното бетонно гето

На Бургас не е необходим нов " Меден рудник ", нито " Възраждане ", трябват съвременни затворени комплекси, споделят първите вложители в този квартал

Нов бургаски квартал е на път да изникне като гъба западно от ж.к. “Изгрев “, откри Флагман.бг.

В последните месеци там стартира строителство на три комплекса, които впечатляват със своята идея – със зелени площи, спортни стадиони и детски площадки. Цените са преференциални на фона на тотално полуделия заможен пазар – към 850 евро на кв.метър , което докара до бързото разпродаване на огромна част от жилищата „ на зелено “. Касае се за затворени комплекси със лична инфраструктура и доста зелени пространства.

По информация на Флагман.бг при започване на 2023 година ще започват още три огромни плана, които ще доведат до бързото урбанизиране на цялата тази територия, която оттук насетне ще ни бъде позната като бъдещия квартал „ Хоризонт “. Това име бе утвърдено преди време от Общинския съвет на Бургас и географира територията, заключена сред бул. „ Транспортна “ и Северния обход.

Работата по естественото разширение на в тази посока стартира още преди 8 години, когато се изготви Подробен устройствен план и начертаха бъдещите улици и разделиха парцелите . ( По-смелите вложители още тогава изкупиха терените, почти на безценица – по 20-ина евро за кв.метър, само че до неотдавна се въздържаха от проектите да осъществят плановете си в тази градска зона.

Всичко се промени, откакто стартира строителството на обхода, който по натурален метод разшири границите на Бургас и даде нова посока на развиване на града. Неслучайно и първите здания ще бъдат въведени в употреба незабавно след стартирането на придвижването по основната пътна артерия.

„ Няма да е пресилено да предвиждаме, че до 4-5 години всичко в този регион ще се застрои. Получихме „ бял лист ", на който може да развием страхотни планове – еднакъв терен с огромни имоти. Ние заложихме на повече озеленяване и разстояние сред постройките, тъй като желаеме да продаваме комфорт, а не бетон! На Бургас не е необходим нов „ “ или „ Възраждане “. Колегите, които стартираха дружно с нас приложиха същия метод и скоро ще имаме няколко доста красиви комплекса, които ще са положително място за живеене. Дано и бъдещите вложители продължат по този метод “, сподели един от строителите, които осъществят план в тази градска зона.
 Eдин от новите комплекси, които бързо бяха издигнати до мол " Странд "
Бързото развиване на кв. “Хоризонт “ е предизвикало и среща на бизнеса с кмета и отрасловия зам.-кмет по строителството Чанка Коралска преди няколко дни, научи Флагман.бг.

Поканихме над 20 компании, които влагат в този регион. Мястото е перспективно и те желаеха да знаят дали си коства да продължат. Смятам, че останаха задоволени след срещата. След Нова година ще пуснем спомагателна автобусна линия, която да обслужва цялата зона. Стремежът е ние като община да отговорим с съответната инфраструктура. Представили сме и проектите си на ВиК. Сред целите, още за идната година, ще е изработката на улица, която да свърже зоната към МОЛ Странд с Пети километър “, сподели пред Флагман.бг териториалният шеф на ЦАУ „ Изгрев “ Станислав Андреев.

„ Доволни сме от срещата. Видяхме предпочитание от администрацията, с цел да развият този регион. Ние като строители сме подготвени да помогнем с каквото можем – един ще построява канализация, която ще подари на ВиК, различен тротоари и улици. Приятно усещане направи, че кметът Димитър Николов се ангажира да потърси уместно място за създаване на детска градина и парк в квартала “, сподели различен от вложителите, който е участвал на тази среща.

Брокер, до който се допита Флагман.бг счита, че мястото е перспективно. Профилът на купувачите бил разнороден, предимно млади фамилии, които до момента са живеели в Айтос, Карнобат, Ямбол и Сливен, както и руснаци, идващи от Израел или някоя от някогашните соц републики.

Това е една добра опция, тъй като на цената на двустайна панелка в ж.к. “Меден рудник “ може да купиш хубаво тристайно жилище в чисто нов комплекс с паркомясто “, разясниха пред Флагман.бг от организация за недвижими парцели, която има осъществени сполучливи покупко-продажби в този регион.

Те прецизираха, че продажбите вървят с учудващо бързи темпове, само че това по думите им се случва, тъй като плановете са на относително отзивчиви места – на самия път и в непосредствена непосредственост до ж.к. “Изгрев “. Проблемите щели да настъпят, когато вложителите стартират да строят във вътрешността в зоната, където още няма улици и общината мъчно ще успее да навакса с инфраструктурата.

Брокери предложиха на компаниите, които в този момент развиват своите планове, да заложат и площи за търговски обекти, с цел да не се трансформира бъдещият кв. “Хоризонт “ в „ една огромна спалня “.

КОИ СА ИНВЕСТИТОРИТЕ

Първият план, който стартира да се осъществя на голата поляна до мол „ Странд “ бе на „ “ , които започнаха построяването на комплекс „ Ариа “. Фирмата е със съществени обичаи, построи няколко качествени комплекса в кв. „ Сарафово “ и в този момент ползва същия метод и за кв. „ Хоризонт “.  Комплексът е на акт 14 и ще бъде приключен през март 2023 година. Основната част от жилищата са продадени, поради което паралелно започва и още един план „ Ариа 2 “, който би трябвало да бъде въведен в употреба през 2025 година.
 Комплекс " Ариа 2 " ще бъде осъществен в познатия жанр за вложителя " Атлантис "
„ “ построява различен от хубавите планове, които заслужават внимание – „ Смокините “, който се намира на допустимо най-хубавата локация – на метри от „ Кауфланд “ и „ Лидл “ в ж.к. “Изгрев “. Макар и да има опция да осъществя постройка до 40 хил.кв.метра, вложителят залага на 15 хил.кв.метра в три жилищни здания с богато озеленен парк, беседки, футболно игрище, детска площадка, даже зона за разходка на домашните любимци.
 Комплекс " Смокините " ще има доста озеленяване, даже футболно игрище
Третият забавен план е „ Хелена хоум “ на „ Билд корпорейшън 78 “ на Явор Петров, а строител е " Хит строй ". Фирмата построява три здания с общо РЗП от 42 хил.кв. метра РЗП. Става въпрос за извънредно първокласен компрекс от затворен вид, състоящ се от 3 корпуса с 320 жилището и 320 гаража и открити паркоместа. Заложено е и съществено озеленяване – вътрешен парк от 4 хил.кв.метра.
 Комплекс Хелена хоум
Буквално в първите дни след Нова година на оградата на хипермаркет „ Метро “ е подготвен да стартира своя план Георги Кузманов от „ Хит строй “. В съседство с него ще се построи и нова постройка на „ Унихоум “, научи Флагман.бг.

Очаквайте на следващия ден във Флагман.бг: Как ще изникне още един нов квартал – „ Мадика “, където след Нова година ще стартира строителство на здания с общо РЗП от 180 хил.кв.метра.

Кои са компаниите, кои са евентуалните купувачи и има ли вероятност на развиване тази зона на Бургас?
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР