На брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Бойко Рашков коригира

...
На брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Бойко Рашков коригира
Коментари Харесай

Рашков: Станала е грешка. Риск от провокации има не на протеста на полицаите, а на конвоя на Възраждане

На брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Бойко Рашков поправя известието на представителя на кабинета Лена Бориславова, че се чака да има провокатори на митинга на пожарникарите и служителите на реда, очакван за събота, пише .

От думите на Рашков стана ясно, че Министерство на вътрешните работи има информация за риск от провокации на митинга на " Възраждане " против зеления документ - така наречен " Български ескорт на свободата ", плануван за идната сряда. 

Нямаме никакви опасения, че на митинга, който се възнамерява от синдиката на Министерство на вътрешните работи, ще има дейности, които ще застрашат публичния ред. Това е изключено. Станала е неточност, става въпрос за митингите, които се приготвят за сряда. Грешки и лапсуси стават - знаете доста добре, съобщи вътрешният министър.

Министър-председателят Кирил Петков и Бойко Рашков през днешния ден се срещнаха с представители на синдикални организации от системата на Министерство на вътрешните работи.

Няма подозрение, че възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи сега са изостанали. Ще настояваме и ще решим този проблем, сподели вътрешният министър.

На брифинга в Министерски съвет министър председателят Кирил Петков съобщи, че оттук насетне работата ще продължи и в понеделник следва последваща среща със синдикатите.

Председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов е удовлетворен от срещата. Той обаче сподели, че плануваният митинг на чиновниците от системата остава.

Попов добави още, че синдикатът ще поддържа промяна в Министерство на вътрешните работи, която се прави по подходящ метод и в полза на обществото и чиновниците във ведомството: „ Държим на изчерпателен и систематичен разбор на Министерство на вътрешните работи за набелязване на ограничения за надълбоко реформиране на Министерство на вътрешните работи. “

Попов означи, че нарастване на заплатите явно няма индикации да има, като това е и повода да има митинги и да се продължи с договарянията.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР