На бойното поле армията на Путин показа всичко, на което

...
На бойното поле армията на Путин показа всичко, на което
Коментари Харесай

Леонид Волков, дясна ръка на Навални: Следващата /и последна битка/ на Путин - изгорена земя пушечно ме...

На бойното поле армията на Путин сподели всичко, на което е способна. И то не е впечатляващо. След несполучливия блицкриг и неуспехите с „ тактиката на дребните обкръжения “ разполагаем на Руската федерация остана единствено тактиката на изгорената земя.

Основава се на потреблението на предимство в артилерията. Укрепеният регион на Въоръжените сили на Украйна е подложен на мощен унищожителен обстрел. Тогава там се изпращат " пушечно месо " от " опълченци ", " вагнеровци " и други " днровци ", които Министерството на защитата на Руската федерация не смята за хора и не взема поради в статистиката си на загуби. Ако те бъдат посрещнати с ответен огън, те се отдръпват и обстрелът продължава, до момента в който въоръжените сили на Украйна изоставен укрепения регион, заличен от лицето на Земята. Този метод ви разрешава да се движите постепенно и да избегнете обилни загуби в кадровата войска, само че в този момент салдото на силите се трансформира фрапантно от появяването на HIMARS.

Ефективно унищожавайки оръжейни хранилища в дълбините на окупираните територии, тези ракетни системи основават огромни проблеми в логистиката и снабдяването на въоръжените сили на Руската федерация, тъй че в този момент Путин обезверено се нуждае от помирение. Не единствено с цел да стегне запасите (Украйна също ще изтегли резервите), освен с цел да даде глътка въздух на войските (Украйна също ще се възползва от почивката) - само че на първо място, с цел да задържи статуквото.

Примирието и прекратяването на огъня значат, че ще се появи някаква приета, начертана демаркационна линия и тя ще дефинира политическата действителност – може би за години напред.

Няма нищо по-трайно от краткотрайното. Не просто Русия ще се окопае и ще се укрепи по тази линия. Работата е, преди всичко, че незабавно щом се подписа помирение, партията „ неприятният мир е по-добър от положителната война “ ще завоюва в Европа.

Политиците ще отидат при гласоподавателите с положителни вести: „ Успяхме да спрем войната “, ще кажат те. Край на стрелбата, потокът от бежанци спря, цените на горивата падат: всички тези непосредствени последствия от примирието ще бъдат неотложно капитализирани от европейските политици.

А това, че Путин на никое място няма да отиде, а още веднъж ще събира сили и завист за идващото смъртоносно и кърваво нахлуване след няколко години, това, че големи територии на Украйна ще останат под окупация, милиони от жителите им ще бъдат бежанци, това, че злото няма да бъде осъдено - е, добре, при положение на заледяване на спора, идващият генерации политици ще би трябвало да се оправят с това, нали?

Сега Украйна се радва на забележителна (макар и не безусловна и надалеч недостатъчна) поддръжка от Запада. Но в случай че на картата се начертае линия и се възцари „ неприятен мир ", обстановката ще се промени радикално. За да стартират още веднъж военните дейности - когато европейските гласоподаватели към този момент са въздъхнали с облекчение, че войната е свършила и са се върнали към нормалното си всекидневие, облизвайки своите рани и още веднъж трупайки тлъстини — ще бъде политически безпределно мъчно да се стартират нови бойни дейности. Дори и да се натрупат огромни сили и да се приготви съвременна техника, опитът за деокупация ще се схване по напълно различен метод от публичното мнение на Запад: „ е, таман всичко се успокои и отново стартират да стрелят” – по този начин ще си помислят доста европейски гласоподаватели.

Сигурен съм, че всичко това се схваща добре в Киев, само че и в Москва го схващат. Следващият огромен залог на Путин в украинската война е специфична интервенция за налагане на помирение, което ще разреши анексията да бъде формализирана, давайки пауза от няколко години за подготовка за идващия стадий от войната. Как Путин възнамерява да обезпечи по този начин нужното помирение? Видяхме го още през юни: посредством изнудване. Путин схваща, че Украйна няма да се съгласи на никакво помирение. Общественото мнение в Украйна безусловно недвусмислено упорства Зеленски да продължи битката.

Ахилесовата пета на Украйна е това, че зависи от Запада. И въпреки всичко: войната унищожи огромна част от стопанската система, данъчните доходи паднаха драстично; да се бие, без западно оръжие, също не е работа. Киев не може да се оправи в този момент без поддръжката на Европа - и това основава благоприятни условия за изнудване. Посланието на Путин през юни беше доста просто: " скъпи Шолц, Макрон, Драги - или оказвате напън върху Зеленски и го принуждавате за мир, или аз ще основа апетит в Африка, получавате безчет бежанци в Европа и вашите държавни управления ще бъдат пометени от десни радикали (което аз самият ще финансирам) Това беше безапелационно, само че не оказа помощ. Когато европейските водачи пътуваха до Киев през юни, мнозина написаха: „ Те ще склонят Зеленски да направи отстъпки “. Освен това имаха и лост под формата на статута на Украйна на претендент за Европейския съюз. Както се оказа, специалистите на вятъра са мислили неприятно за европейските водачи. Изнудването на Путин с апетит не мина. Принципите и полезностите победиха.
Но Путин, както знаете, има двама съдружници. И защото военачалник Глад не се оправи със задачата, в този момент фелдмаршал Студ ще бъде изпратен на фронтовата линия. Още нещо, което Путин научи през своите 22 години на власт: в случай че не е допустимо да се реализира съглашение със западните политици непосредствено, е належащо да се работи посредством техните гласоподаватели. В последна сметка те също зависят от публичното мнение (и това е тяхната мощ, само че Путин е сигурен, че това е слабост)

Зимата идва. Това ни разрешава да играем на газ картата допустимо най-ефективно през идващите месеци. Това ще направи Путин през идващите месеци - ще се опита да изплаши европейците с вероятността да мръзнат в домовете си тази зима. За да направи това, той употребява всички сътрудници, всички запаси, насъбрани в продължение на доста години работа: корумпирани политици и публицисти, псевдо-НПО, маргинални партии, квази-уважавани " анализатори " и " специалисти ". (И добре, че главното бунище Russia Today беше забранено). Но и без RT ще има искащи да овладеят парите на Путин, с цел да кажат със умислен тип: „ тъпо, несъмнено, за Украйна, само че с цел да не замръзне Европа, би трябвало да се споразумеем с Путин ". Помнете - всеки, който ще каже това - 20% от тях са потребни идиоти, само че 80% са сътрудници на Путин Какво да вършим тогава?

1. Предупреден, значи авансово въоръжен. Не се заблуждавайте. Европа евентуално ще се сблъска с сложна зима - само че това е наложително заплащане за последните осем години на равнодушие и безучастие. Трябва да преживеем тази зима: в случай че в този момент се предадем и се поддадем на изискванията на Путин, то след още 6-8 години Европа съвсем несъмнено ще се изправи пред друга зима, нуклеарна. Защото Путин няма да спре, той ще се готви за възмездие и новата война ще бъде още по-лоша от сегашната.

2 Прозорецът за деокупация на Херсон и другите украински територии не е огромен - колкото е по-близо да зимата, толкоз ще бъде по-силен газовия шантаж (в Украйна схващат това добре и се готвят за контранастъпление с ускорени темпове). Необходими са съществени военни достижения не сами по себе си, само че и за работа със същото публично мнение в Европа: тъй че то да повярва във опцията за украинска победа и да е готово да стисне зъби и да издържи.

3. Помнете, че Путин прибягва до изнудване с апетит и мраз не от добър живот. Военната му случка се провали. Путин бързо губи поддръжка в Русия. Той също по този начин схваща, че има единствено 2-3 месеца, с цел да обезпечи помирение при преференциални условия. Това може би ще са най-трудните 2-3 месеца, само че тогава Путин ще загуби тотално.
Той към този момент е изгубил, несъмнено, само че тъкмо в този момент е належащо да бъде притиснат, да не бъде оставен да изпълзи още веднъж. Да бъде изискан последния му удар.

Леонид Волков, Туитър

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР