На Балканите трябва да градим, на работим заедно, да вървим

...
На Балканите трябва да градим, на работим заедно, да вървим
Коментари Харесай

Бойко Борисов: На Балканите трябва да градим, да работим заедно, да вървим към по-добро

На Балканите би трябвало да градим, на работим дружно, да вървим към по-добро.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила в своята тирада по време на възпоменателната гала в Скопие във връзка на 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония.

По думите му единствено преди 20 години на територията на Балканите се разиграха не по-малко неприятни събития.

„ Само в случай че се опитаме да се върнем обратно във времето, да си представим тези хора с черни униформи и какви безчовечен неща са създали с живи човешки същества “, разяснява българският-министър ръководител.

Борисов напомни тържеството от събота в Софийската синагога, където министър председателят насочи прочувствено изказване.

Според него нашият народ заслужава огромно почитание за подвига и спасяването на българските евреи, а страната ни скърби за погубените човешки животи по време на Холокоста.

„ Защото всеки човешки живот не би трябвало да го забравяме. Да не го забравяме политиците и да не позволяваме такива неточности. Ако допуснем такива неточности, значи сме доста глупави “, уточни Борисов.

В памет на жертвите на Холокоста българският министър-председател дружно с премиера на Македония Зоран Заев сервираха венец на паметника на починалите евреи в Скопие.

„ Омразата не е наш избор. Никога да не забравяме какво се случи тук преди 75 години “, моли Зоран Заев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР