На България наруши много неприятна серия от години, в които

...
На България наруши много неприятна серия от години, в които
Коментари Харесай

Гръм от ясно небе: Как България вече "загуби" медал от Париж 2024 и има ли път назад за Божидар?

На България наруши доста неприятна серия от години, в които нямаше златен орден (от 2008 година, Пекин). Освен оценките в японската столица, други родни състезатели също демонстрираха почтено показване и заслужиха утвърждението на българския състезателен почитател, който другояче към този момент се беше подготвил за нови унищожителни рецензии.
Несъмнено едно от най-обнадеждаващите представяния измежду тези, които не бяха задоволителни за орден, бе на при повдигането на тежести. Европейският първенец от Батуми (2019 година) и бронзов медалист от Световното в Патая (2019 година) впечатли с изявите си и е същинско знамение, че не се добра до бронзовото отличие. Андреев остана пети.
Горчилката бе доста сериозна - както за него и екипа му, по този начин и за всеки българин, който следи надпреварата. Същевременно обаче се изпълнихме с оптимизъм за бъдещето. Самият Божидар призна голямото си отчаяние, само че и при завръщането в България даде ясно да се разбере, че медалът няма да му убегне на идната олимпиада - Игрите в Париж през 2024 година.

Дори освен това - задачата бе самото злато. И тя не изглеждаше налудничава! Какво обаче се случи единствено няколко месеца по-късно? Като гръм от ясно небе , а поръчката му за Световното състезание в Ташкент през декември месец 2021 година бе оттеглена.
Не е ясно какво тъкмо се е случило - за какво един от най-перспективните ни състезатели и един от тези, които наподобяват най-близо до олимпийското злато, се отхвърли. Още повече, че той изглеждаше пределно стимулиран да грабне това злато. Личеше си и по думите му, и по метода, по който ги изричаше.
Андреев уточни като причина за това си шокиращо решение, че " не му се тренира повече ". Изрично акцентира, че няма спор с персоналния си треньор - Пламен Братойчев. Именно на неговата починала щерка Андреев също бе заречен орден от олимпийски игри - следващата движеща мощ за горещото му предпочитание.
Месеци по-късно към момента няма изясненост дали в действителност Божидар е завършил заради посочената причина, или има различен фактор. Старши треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов още тогава съобщи, че се надява решението му да е краткотрайно.
На това се надяваме и всички ние. Каквото и да има пред Божидар Андреев, той е задоволително мощен да се оправи. А цяла България се пита - има ли път обратно за него? Без значение от това, което последва обаче, той към този момент е заслужил уважението на всички ни.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР