На Apple ще са нужни години за диверсификация на производството

...
На Apple ще са нужни години за диверсификация на производството
Коментари Харесай

Диверсификацията на Apple от китайските фабрики ще отнеме години

На Apple ще са нужни години за диверсификация на производството надалеч от китайските заводи, даже до момента в който страната продължава да разчита на политиката си за нулев Коронавирус, която вреди на доставките на iPhone, съобщи пред Си Ен Би Си Джеф Фийлдхак от компанията за пазарни разбори Counterpoint Research.

Според него най-новите модели iPhone евентуално ще продължат да се създават в Китай през идващите няколко години.

В изказване в неделя Apple съобщи, че краткотрайно е понижила производството на iPhone 14, защото нейният главен цех за сглобяване на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max в Чжънчжоу, Китай работи със „ доста понижен потенциал “ заради ограниченията против разпространяването на COVID-19.

Apple диверсифицира процеса на сглобяване на устройства надалеч от Китай и отваря заводи в страни като Индия и Виетнам.

„ Има устройства, които могат да бъдат съединени в други страни като Индия, само че това е доста, доста малко количество “, сподели той.

Акциите на Apple са поевтинели с 20% от началото на тази година.

Фийлдхак допусна, че огромният брой служащи, които Apple наема в Китай, евентуално може да се употребява като разменна монета с китайското държавно управление, защото производителят на iPhone заплаща на към 200 хиляди чиновници във фабриката си в Чжънчжоу.

„ Apple може да каже:„ Хей, имаме повече чиновници в Китай, в сравнение с имаме в Съединени американски щати. Това е мощен коз и в действителност им оказва помощ да избегнат каквото и да е възмездие на Китай към Съединени американски щати посредством цени или други решения “, добави Фийлдхак.

Тъй като моделите iPhone 14 са известни и харесвани, „ чакаме по-голямата част от потребителите да изчакат, до момента в който тези устройства са налични “, сподели той.

Понастоящем лишава 31 дни, с цел да получите iPhone 14 Pro, откакто извършите поръчка през уеб страницата на Apple, в съпоставяне със междинното 2-дневно време за доставка за по-евтини модели iPhone, уточни анализаторът на JPMorgan Самик Чатърджи в записка в неделя.

„ Добрата вест е, че Apple не зависи изцяло от хардуера. Той разполага с необятно портфолио от услуги. Ще видите, че услугите му се усилват с течение на времето, защото компанията прибавя още от тях “, сподели Рей Уанг, създател, ръководител и основен анализатор на Constellation Research.

Counterpoint Research чака 10% спад в размера на произвеждане основно на моделите iPhone 14 Pro и Pro Max през идващите няколко седмици вследствие на блокадите в Чжънчжоу.

Фийлдхак е уверен, че Apple ще направи всичко по силите си, с цел да достави допустимо най-вече устройства, като свие периодите във веригата за доставки или форсира самата доставка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР