На Античния театър в Пловдив от 21 часа тази вечер

...
На Античния театър в Пловдив от 21 часа тази вечер
Коментари Харесай

Исус Христос Суперзвезда на Античния театър тази вечер

На Античния спектакъл в Пловдив от 21 часа довечера ще бъде показана рок-операта „ Исус Христос суперзвезда “. Визуалният театър по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс е дело на режисьора Веселка Кунчева, диригент е маестро Константин Добройков.

В облика на Исус се въплъщава Николай Воденичаров-Никеца, ролята на Юда се извършва от Владимир Михайлов, а библейската героиня Мария Магдалена в спектакъла е Керана.

В мюзикъла вземат участие солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера - Пловдив. Рок операта се извършва на британски език с български надписи.

Постановката е в границите на юбилейното десето издание на летния фестивал Opera Open. Очаква се на второто зрелище на 10 август създателят на либретото на именитата рок опера Тим Райс да дойде особено в България, с цел да гледа спектакъла на Античния спектакъл в Пловдив.

" Исус Христос суперзвезда “ е показана за първи път на сцена преди 52 години. В основата на историята, въплътена в рок операта на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс е така наречен „ Тайно евангелие “, съгласно което Юда, който е най-близкият другар на Исус, е помолен от Христос да го съобщи. Така оказва помощ на Христос да се въздигне. Рок операта слага въпроси за самото човечество и неговия път към вярата и изкуплението на прегрешението. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР