На 98-годишна възраст почина известният американски политик републиканец Боб Доул,

...
На 98-годишна възраст почина известният американски политик републиканец Боб Доул,
Коментари Харесай

Почина политическият ветеран на САЩ Боб Доул

На 98-годишна възраст умря известният американски политик републиканец Боб Доул, който бе и воин от, по време на която получи тежко раняване.

„ С тежки сърца оповестявам, че сенатор Робърт Джоузеф Доул умря рано тази заран в съня си “, заяви фондацията му, кръстена на брачната половинка му Елизабет Доул. " Той служеше правилно на Съединените американски щати в продължение на 79 години ", допълниха оттова, представени от БГНЕС.
Почина нападнатия английски народен представител, задържаха сомалиец за офанзивата
Мъжът, арестуван по съмнение в днешното ликвидиране на английския народен представител Дейвид Амес, е от Сомалия. Това заяви на уеб страницата си The Daily Te...

На Капитолия държавният байрак бе спуснат на половина в символ на респект към ветерана на американската политика. Почит за „ изключителния живот на работа “ отдаде и някогашният вицепрезидент Майк Пенс. Този февруари Боб Доул разкри, че се лекува от рак на белия дроб в четвърти етап.

Той бе пет мандата сенатор. Доул завоюва номинацията на републиканците в Белия дом при третия си опит през 1996 година, само че загуби конкуренцията от демократа Бил Клинтън. Доул носеше прагматична жила в политиката и поддържаше двупартийно законодателство през 35-те си години в Конгреса.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР