На 9 октомври предаването Зала на славата ще представи един

...
На 9 октомври предаването Зала на славата ще представи един
Коментари Харесай

Гледайте Петко Маринов в Зала на славата - 9 октомври, 13.15 ч. по БНТ 1

На 9 октомври предаването " Зала на славата " ще показа един от най-успешните треньори в българския баскетбол Петко Маринов.

Петко Маринов стартира кариерата си в Ботев (Бургас), продължава в Академик (Сф) и най-дълго остава в ЦСКА - тимът на сърцето му и до през днешния ден.

Като играч е спечелил четири шампионски трофеи и пет купи, играл е на два европейски клубни полуфинала. Има над 150 мача в националния тим. Определян е за най-хубав баскетболист на България.

Като треньор печели с ЦСКА три трофеи и четири купи, един път взема оценката с Компакт (Димитровград). През 2001 година е назначен за старши треньор на Лукойл Академик. Като ментор на " студентите " печели купата - 2002 и 2003 година, купата (2003), и трофея от Южната конференция на ФИБА Европа.

Заставайки отпред на женския Лукойл Нефтохимик, под негово управление тимът печели шампионската купа през 2005 и 2006. През този сезон, след двегодишна пауза, възпитаничките на Петко Маринов победиха с купата за 2009. Доминацията на отбора се показва с пет шампионски трофеи и три купи на България.

Маринов е бил и народен селекционер и съветник в националните тимове на България, две години е работил и във Франция.

Гледайте предаването " Зала на славата " с присъединяване на Петко Маринов. Неделя, 13.15 ч. по Българска национална телевизия 1!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР