На 81-а годишна възраст почина голямата италианска певица и актриса

...
На 81-а годишна възраст почина голямата италианска певица и актриса
Коментари Харесай

Почина голямата италианска певица и актриса Милва

На 81-а годишна възраст умря огромната италианска певица и актриса Милва.Тя имаше огромен принос за развиването на италианската естрадна ария, като актриса бе също неповторима.

Милва боледуваше от много години насам и умря в своя дом в Милано. Поклонението ще бъде във вторник, 27-и април, във фоайето на миланския спектакъл „ Пиколо ”.

Родена в Горо в делтата на река По, Милва бе известна като „ Червената пантера ” поради цвета на косите ѝ и подобаващ темпераменти дух. Артистичният ѝ псевдоним Милва произлиза от името ѝ Мария Илва Биолкати. 

С Мина и Орнела Ванони тя бе основното настоящо лице в италианската музика от 60-те години на предишния век. Участвала е в Сан Ремо, където през 2018-а получи особено отличие за кариерата си.

Издала е 173 албума в целия свят. Отдава се на театралното изкуство и посредством него и музиката си бе известна по цялото земно кълбо. Има осъществявания даже в Миланската канара. Участва в във редица филми и телевизионни излъчвания.

Президентът на Италия Серджо Матарела и цялата културна общност на Италия показаха почитта си към пред паметта на Милва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР