Вашингтон съобщи в сряда, че арестуваният в Русия американски войник

...
Вашингтон съобщи в сряда, че арестуваният в Русия американски войник
Коментари Харесай

В нарушение на правилата. Задържаният в Русия американски войник отивал при предполагаемата си съпруга

Вашингтон заяви в сряда, че задържаният в Русия американски боец Гордън Блек е пътувал към съветския град Владивосток в нарушаване на разпоредбите на армията на Съединени американски щати .

Новината идва ден откакто във вторник говорителката на съда във Владивосток Елена Оленева заяви, че Блек, където ще остане най-малко до 2 юли . Повдигнато му е обвиняване в " кражба, предизвикала обилни вреди на жител ". Максималното наказване по това обвиняване е 5 години затвор.

" Вместо да се върне в континенталната част на Съединени американски щати, Блек отлита по персонални аргументи от Инчеон, Република Корея, минава през Китай и каца във Владивосток, Русия ", споделиха представители на американската войска в сряда.

Поредица видеоклипове в платформата ТикТок , които към този момент не са обществени, демонстрират живота на Блек по време на службата му в Южна Корея . Вижда се и пътят на боеца към Русия, с цел да се срещне с хипотетичната си брачна половинка - рускинята Александра Вашчук .

Кадрите изобразяват моменти от връзката им, в които 31 -годишната Вашчук назовава Блек собствен " брачен партньор ", до момента в който двамата разискват връзките сред Съединени американски щати и Русия.

В диалозите им Блек повтаря реториката на Кремъл във връзка с НАТО, настоящия президент Джо Байдън и неговия конкурент на идните избори Доналд Тръмп .

Повечето от видеоклиповете на двойката са снимани в интервала 2022-2023 година , до момента в който Блек е бил ситуиран в Южна Корея, където американската войска има към 28 500 военнослужещи.

В края на службата си военнослужещият е трябвало да се върне назад в щата Тексас, само че вместо това пътува до Владивосток, с цел да се срещне с Вашчук.

Си Би Ес Нюз цитира майката на Блек, Мелоди Джоунс , която споделя, че синът ѝ е пътувал до Русия, с цел да се срещне с приятелката си.

" Моля ви, не го измъчвайте и не го наранявайте ", споделя тя в молбата си към съветските управляващи.

Задържането на Блек е най-скорошното в поредност от арести на американски жители в Русия.

Арестите се възприемат като опит на Кремъл да натрупа запас от заложници, които да употребява в замяна на пандизчии със Запада.

" Путин има дълга история на задържане на американски жители като заложници ", сподели ръководителят на Комисията по външни работи на Камарата на представителите Майкъл Маккол .

Сред арестуваните от Русия американски жители са и публицистите от Радио Свободна Европа/Радио Свобода, Еван Гершкович от Уолстрийт джърнъл и жителят.

През септември 2023 година Държавният департамент на Съединени американски щати издаде предизвестие за американските жители да не пътуват в Русия. Съобщението пристигна на фона на поддръжката, която Вашингтон указва на Украйна в битката ѝ против пълномащабното военно навлизане на Кремъл.

" Повтаряме нашите строги предизвестия за заплахата, която има за американските жители в Руската федерация. Гражданите на Съединени американски щати, пребиваващи или пътуващи в Русия, би трябвало неотложно да отпътуват, както е посочено в нашите рекомендации за пътешестване в Русия ", сподели представителят на Държавния департамент.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР