На 8 февруари ще приключи локдаунът в Австрия, съобщи днес

...
На 8 февруари ще приключи локдаунът в Австрия, съобщи днес
Коментари Харесай

Австрия планира край на локдауна на 8 февруари

На 8 февруари ще завърши локдаунът в Австрия, заяви през днешния ден на брифинг федералният канцлер Себастиан Курц.

Секторите от публичния живот, за които е позволено да отворят още веднъж порти, ще бъдат въведени още по-строги ограничения за сигурност, предизвести той.

Училищата ще стартират втория период с присъствено образование на учениците до четвърти клас през цялата седмица и посещаване в два дни от седмицата за учениците от пети до дванадесети клас.

На дребните ще се вършат проби два пъти седмично – в понеделник и четвъртък.

Класовете на прогимназията и на гимназията ще са разграничени на две групи. Групата, която посещава занятията в понеделник и вторник, ще бъде тествана в първия ден от седмицата. Втората група ще бъде тествана в сряда и ще посещава образователните занятия в сряда и четвъртък.

Присъственото образование е позволено само за тествани възпитаници и учители.

На 8 февруари отварят порти и комерсиалните обекти. Абсолютно наложително е носенето на маски от вида FFP2, нужната повърхност за клиентите се усилва от 10 на двадесет квадратни метра на човек.

Фризьорите и масажистите ще одобряват само клиенти с настоящ антивирусен тест.

Остава вечерният час от 20 ч. до 6 ч. сутринта, позволени са срещите на две семейства, включващи най-много по четирима възрастни.

Предвижда се санкциите за неспазване на ограниченията да бъдат увеличени, както и да бъде въведен по-строг режим за влизане в Австрия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР