На 8 декември Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни

...
На 8 декември Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни
Коментари Харесай

Съветът на ЕС ще гласува две решения за Шенген, отделят Хърватия от България и Румъния

На 8 декември Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи ще гласоподава с две обособени решения за разширението на Шенген. Това се показва в дневния ред за идното съвещание.

Предвижда се министрите да гласоподават за приемането на България и Румъния в едно решение, както и за Хърватия с второ решение, заяви Българска телеграфна агенция. За одобрение на решението се изисква единогласие.

Разширяването на Шенген е една от главните задания на Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз през цялото време, съобщи след днешното изключително съвещание на европейските вътрешни министри в Брюксел чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракушан. Подкрепяме разширението с трите страни, добави той.

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас съобщи, че насочва обръщение към тези, които се съмняват в оценката на Европейска комисия - че трите страни са подготвени от доста години и са създали повече от някои от страните, част от Шенген. Бих ги посъветвал да помислят отново. Да помислят деликатно, тъй като обратно на това, което някои се пробват да настояват, че разширението на Шенген значи по-малко инспекции, в противен случай, значи повече и по-добър надзор, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР