На 7 януари в пунктовете за базиране Варна и Бургас

...
На 7 януари в пунктовете за базиране Варна и Бургас
Коментари Харесай

Със зрелищни демонстрации ВМС откриха новата учебна година във Варна

 На 7 януари в пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се организираха военни ритуали във връзка тържествено разкриване на образователната 2020 година и новия годишен цикъл на подготовка на военните моряци.

В пункт за базиране Варна строя на военните формирования бе признат от командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. След тържественото издигане на военноморския байрак военнослужещите и цивилните чиновници бяха поздравени от командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и от заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І сан Ваньо Мусенски.

Водосвет за здраве и триумф бе отслужен от духовник от Варненска и Великопреславска митрополия.

От борда на моторен катер " Васил Левски " представителите на медиите следиха епизоди от занятия по приемане и предаване на леки товари и поща по траверзен прийом, подготовка за пердах и поход на военните кораби, развръщане на водолазен полигон и на практика водолазни спускания, подготовка и втурване на телеуправляем подводен уред " ПАП-104 " за идентифициране и заличаване на открити подводни обекти, битка с зародил на кораба пожар, избавяне на потърпевш при пожара човек и превозването му до УМБАЛ – Варна с потребление на вертолет AS565MB " Пантер " от състава на Военноморските сили.

В Пункт за базиране Бургас началникът на щаба на флотилията капитан I сан Велко Велков приветства персоналния състав и даде своята висока оценка за положените усилилия и постигнатите резултати при подготовката и осъществяването на всички задания през миналата 2019 образователна година. Той акцентира, че образователната година е динамичен развой, ориентиран към рационализиране на уменията на военните моряци за осъществяване на поставените им задания на море и очерта главните учения и задачи идни пред флотилията през 2020 година. Отец Стилиян от църквата " Свети Никола " – гр. Черноморец извърши водосвет за здраве и триумфи.

Бе изработен показ на техника от състава на формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията от естествени бедствия и бяха извършени показни занятия по неутрализиране на невзривени муниции и битка с пожар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР