На 7 септември Велинград ще е домакин на фолклорния празник

...
На 7 септември Велинград ще е домакин на фолклорния празник
Коментари Харесай

На мегдана с Фен Фолк ТВ във Велинград

На 7 септември Велинград ще е хазаин на фолклорния празник „ На площада с Фен Фолк ТВ “. От 17,00 ч. до 23,00 ч. на Централния градски площад поданици и посетители на курортния град ще имат опцията да станат част и да съпреживеят страстта от българската национална музика и обичаи.

Всички фенове на хороводните ритми ще могат да се включат в открит урок по национални танци, изнесен от експертите от Ансамбъл „ Майсторите на танца “. Прочутата национална певица Бинка ще извърши най-хубавите си шлагери. Зрителите ще могат да се насладят и на осъществявания на локални сформира и артисти: Ансамбъл за достоверен фолклор „ Бояна “, гр. Костандово; МФГ „ Каменица “ при НЧ „ Васил Левски “, гр. Велинград; Ансамбъл за изворен фолклор, с. Драгиново;Севдалина и Гергана Комитски и други За отминалия Пирин Фолк ще ни напомни и носителят на специфична премия от фестивала, който е родом от Велинград – Иван Паланов.

Част от събитието ще бъде и един празник. Търговско дружество „ Юндола” отбелязва 100 години проведено туристическо придвижване във Велинград и по този мотив кметът на община Велинград доктор Костадин Коев ще връчи плакети на изявени локални туристи. Група от хор „ Планинарска песен” ще поздрави юбилярите и всички присъстващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР