На 7-ми февруари тази година комитетът на Държавната дума по

...
На 7-ми февруари тази година комитетът на Държавната дума по
Коментари Харесай

Русия ще тества пълно изключване от световния интернет

На 7-ми февруари тази година комитетът на Държавната дума по осведомителна политика, осведомителни технологии и връзки внесе за разглеждане нов законопроект, предусещащ отделянето на съветския сегмент на интернет от международната Глобална мрежа, както и основаването на инфраструктура за неговата самостоятелна работа. Законопроектът бързо се движи по другите инстанции и има всички шансове напълно скоро да бъде признат.

Според този документ, новият законопроект се изготвя като отговор на твърде агресивния характер на признатата през месец септември тактика за национална кибербезопасност на Съединени американски щати.

А в този момент се приготвя стрес тест, в границите на който съветският сегмент на интернет за известно време ще бъде изключен за подготовка за бъдеща кибервойна. Информацията бе доказана от BBC, Nakedsecurity и други медии.

В рамките на този тест, данните които се обменят сред жителите на Русия и съветските организации, ще остават в рамките на страната и няма да доближават други страни. Тестът би трябвало да се организира до 1-ви април тази година, като точната дата към момента не е оповестена.

В теста ще вземат участие всички съветски интернет провайдъри, които могат да препращат данните в следени от страната направления. Интернет трафикът ще бъде филтриран по подобен метод, че данните да доближават до съветските контрагенти, само че да остават скрити за задграничните компютри.

Преди няколко дни се появи информация, че Русия приготвя паричен запас от 1,8 милиарда рубли за самостоятелната работа на съветския интернет. Сега се оказа, че за тази цел ще са нужни над 20 милиарда рубли.

 

Kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР