На 7 декември от 18.00 часа във фоайето на читалище

...
На 7 декември от 18.00 часа във фоайето на читалище
Коментари Харесай

Ангелина Недин представя ретроспекция на творчеството си в изящна изложба

На 7 декември от 18.00 часа във фоайето на читалище " Отец Паисий " в Созопол, до Амфитеатъра ще бъде показана за първи път ретроспективната галерия на художника Ангелина Недин.Темата е " 20 години по-късно “ – времето, минало от първата й независима галерия в родния Созопол до през днешния ден.

Над 150 неповторими платна ще могат да бъдат видени на едно място. Част от тях авторката ще покаже за първи път пред аудитория. Други нейни картини, които ще бъдат показани са част от сбирките на видни меценати.

В експозицията ще участват и творби, които авторката в никакъв случай не би продала. Известната освен в България, само че и в чужбина, художничка е безапелационна, че човек, който се е посветил на изкуството - основава цялостен живот. Лично тя рисува от напълно дребна даже, когато с цел да не твори върху стените в къщи е трябвало да рисува единствено с един единствен флумастер.

Хиляди нюанси и страсти на другите креативен интервали, през които Ангелина Недин е рисувала ще осветят с хубостта си читалището.

Изложбата ще е при вход свободен, а авторката кани всички, които обичат изкуството, природата и цвета на живота да станат част от събитието.

Ангелина Недин е родена, живее и твори в Созопол. Завършва приблизително обучение в художествена  паралелка на учебно заведение “Св. св. Кирил и Методий " в Бургас. През 1998 се дипломира като магистър по живопис в Националната Художествена Академия “Николай Павлович " - София в ателието на проф. Валентин Колев  и проф. Божидар Бояджиев.

От тогава до през днешния ден авторката към този момент има зад тила си близо 30 общи изложения с едни от най-популярните имена в изобразителното изкуство от страната и чужбина. Представяла е свои произведения в интернационалните конгреси в Париж, Прага, Фамагуста в Кипър и турските Шаркьой, Картал, Болу. Близо 20 са независимите й изложения, а също толкоз са и пленерите, в които е взела участие. Участвала е в общи студентски изложения и състезания, и благотворителни начинания.  
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР