На 66-годишна възраст е починал днес инж. Павел Калистратов, управител

...
На 66-годишна възраст е починал днес инж. Павел Калистратов, управител
Коментари Харесай

Почина шефът на Калистратов груп инж. Павел Калистратов

На 66-годишна възраст е умрял през днешния ден инж. Павел Калистратов, шеф на " Калистратов груп ".

Той е един от известните строители на България. Баща му, а също и двамата му дядовци са били в специалността. Започва работа през 1979 година в Домостроителния комбинат в София. През 1992 година постъпва в " Главболгарстрой ".

Като началник на производството, а по-късно и като основен изпълнителен шеф на „ Главболгарстрой “ е работил при построяването на доста огромни обекти. Сред тях да вземем за пример са затворените комплекси в Русия, строителството на хотел „ Хилтън “, ремонта и реконструкцията на Националния стадион „ Васил Левски “, строителството на „ Арена Армеец” и други. Изпълнявал е планове от цялата палитра на специалността – пътища, игрища, мостове, лечебни заведения, жилища, зали и така нататък

Преди 11 година напуща " Главболгарстрой " и основава " Калистратов груп ", която през 2019 година доближава 60 млн. лева оборот, а за м.г. бе плануван 90 млн. лева оборот.

" Калистратов груп " са ремонитирали " Цариградско шосе ", взели участие са в градежа на трета метролиния, в поправки на Автомагистрала " Тракия " и Автомагистрала " Хемус " и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР