На 60-годишна възраст почина д-р Евгений Желев - български политик

...
На 60-годишна възраст почина д-р Евгений Желев - български политик
Коментари Харесай

Бивш министър и кмет на Стара Загора почина при нелеп инцидент

На 60-годишна възраст умря доктор Евгений Желев - български политик и доктор, кмет на Стара Загора, министър на опазването на здравето, депутат от " Коалиция за България " в 41-то национално заседание, член на Националния съвет на Българската социалистическа партия, основател на политическа партия Алтернатива за българско възобновление, оповестиха от Община Стара Загора. Смъртта му е настъпила при случай в село Яздач, при който е бил затиснат от селскостопанска машина.

От общината в града напомнят, че доктор Желев е определен за кмет на Стара Загора през 1999 година на първия тур на локалните избори като самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия и редица цивилен и политически обединявания. Преизбран е през 2003 година, още веднъж на първи тур, с над 60% от гласовете, още веднъж като самостоятелен претендент и подсилен от голям брой политически и цивилен организации. Носител е на френския Орден за заслуги на почетния легион – най-високото отличие на Френската република и на съветския медал " Петър I " втора степен за персонален принос и заслуги в укрепването на българо-руските взаимоотношения.

С непредвидената гибел на доктор Желев, българската политическа сцена загуби един необятно скроен и съвременно мислещ политик, със модерни разбирания за политическите процеси и взор за значимите проблеми в обществото и страната. Стара Загора ще се елементарни с едно от най-знаковите лица на новото време, свързани с огромното развиване на общината и реализирането на измененията в регионалния град. Инициатор е на редица планове, съдействали за модерната визия на града и отварянето му към Европа и света. Той бе пример за политическа приемливост и ценене на инакомислещите, означават още от старозагорската община.

Старозагорци ще го запомнят като безрезервен и добър човек, сполучлив кмет, направил първите крачки към възстановяване на изискванията на живот в града след измененията. Неговото огромно сърце ще остане вечно в спомените на жителите на Стара Загора.

Ръководството на Община Стара Загора изрича дълбоки и откровени съболезнования на фамилията, околните и приятелите на доктор Желев. Нека го изпратим в последния му земен път! Поклонението ще се състои в неделя, 22 октомври от 10:00 до 13:00 часа в Оперен спектакъл Стара Загора.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР