На 6 март, Областната епизоотична комисия проведе редовно заседание, под

...
На 6 март, Областната епизоотична комисия проведе редовно заседание, под
Коментари Харесай

Потвърдиха случай на Африканска чума по свинете във Видинско

На 6 март, Областната епизоотична комисия организира постоянно съвещание, под председателството на регионалният шеф Момчил Станков.
В началото на съвещанието бе показана епизоотичната конюнктура по повод болестта Африканска чума по свинете, както на територията на страната, по този начин и за област Видин, осведомиха от регионалната администрация.
„ Почти във всяка област в страната се появяват вторични огнища на болестта, като болестта е установена при диви свине “, сподели шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Данков. Той осведоми, че от началото на годината във видинска област да взети 288 проби от отстреляни диви прасета, като всички са негативни. Последният потвърден случай на АЧС в региона е от 27 февруари. Положителната проба за вируса е от открит мъртвец на дива свиня в покрайнините на Видин. Ветеринарите експерти прецизираха, че в свиневъдния обект в Дунавци се реализира всекидневен надзор и е обезпечено непрекъснато наличие на ветеринарен доктор. Пробите от умрели свине се изпращат за разбор, като всички изследвани досега са негативни.
На провелото се съвещание бе показана информация по отношение на разпространението на болестта Инфлуенца по птиците. Стана ясно, че на територията на страната има установени 4 огнища на болестта единствено в Област Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР