На 6 април тайванският лидер Цай Инуън се срещна с

...
На 6 април тайванският лидер Цай Инуън се срещна с
Коментари Харесай

„Политическото шоу“ между САЩ и Тайван непременно ще получи категоричен отговор

На 6 април тайванският водач Цай Инуън се срещна с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти. Това е следващата политическа провокация от страна на Съединени американски щати и Тайван, която съществено нарушава правилото за „ един Китай “ и трите взаимни официални съобщения сред Китай и Съединени американски щати. Най-вече тези дейности в действителност нарушават суверенитета и териториалната целокупност на Китай и дават сериозен неправилен сигнал към сепаратистите, поддръжници на „ самостоятелен Тайван “.

Принципът „ един Китай “ е доказан с Резолюция 2758, призната от Общото заседание на Организация на обединените нации на 25 октомври 1971 година, това е съществена норма, призната от интернационалната общественост и главен принцип в интернационалните връзки. В Съвместното официално съобщение за определяне на дипломатически връзки сред Китай и Съединени американски щати, оповестено на 16 декември 1978 година, Съединени американски щати признават позицията на Китай, т.е. съществуването на единствено един Китай, както и че Тайван е част от Китай. Съединени американски щати също по този начин признават и че китайското държавно управление е единственото законно държавно управление. В рамките на това, американският народ ще поддържа културни, търговски и други неофициални връзки с тайванския народ.

Действията и изказванията на Съединени американски щати неведнъж си опонират сами на себе си. Всъщност зад актуалната среща, която подкопава правилото на обединен Китай, и американската, и тайванската страна имат свои егоистични претекстове и целят да реализират политически изгоди. Съвсем неотдавна Съединени американски щати оповестиха по този начин наречения си проект за " заличаване на Тайван ", който заплашва да унищожи тайванските уреди за полупроводници, в случай че Тайван бъде атакуван. Това провокира неспокойствие на острова.

Китай от дълго време декларира, че твърдо се опълчва на връзките сред Съединени американски щати и Тайван и ще предприеме ограничения за уверено противопоставяне. Никой не трябва да подценява мощната увереност, твърдата воля и мощната дарба на китайския народ да пази суверенитета си и териториалната си целокупност!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР