На 59-годишна възраст почина американският рапър Кулио. Новината бе съобщена

...
На 59-годишна възраст почина американският рапър Кулио. Новината бе съобщена
Коментари Харесай

Живот в гангстерския рай: Почина рапърът Кулио

На 59-годишна възраст умря американският рапър Кулио. Новината бе обявена от дългогодишния му управител Джарез Поузи, който сподели, че е открит на пода в банята на къщата на негов другар в Лос Анджелис, съобщи Би Би Си. Точната причина за гибелта му към момента не е разкрита.
Кулио е прочут с песента Gangsta's Paradise.
Кулио, чието същинско име е Артис Леон Айви-младши, стартира да прави музика през 80-те години на предишния век, само че затвърждава мястото си в историята на хип-хопа, когато записва Gangsta's Paradise през 1995 година Песента става саундтрак към кино лентата " Опасен разум " (Dangerous Minds, 1995). Заради кино лентата тя е номинирана за премията на MTV в категория " Най-добра ария ".
В продължение на четири десетилетия кариера Кулио записва осем студийни албума и печели Американска музикална премия и три награди на видео музикалните награди на MTV. 
Той беше деен чак до гибелта си. Артистът беше по средата на турне с други звезди от 90-те, в това число Vanilla Ice и Young MC. Те изнесоха концерт в Тексас единствено преди няколко дни.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР