На 5 октомври президентът ще посети Мюнхен, Федерална Република Германия,

...
На 5 октомври президентът ще посети Мюнхен, Федерална Република Германия,
Коментари Харесай

Президентът Радев ще посети Германия и Португалия

На 5 октомври президентът ще посети Мюнхен, Федерална Република Германия, за присъединяване в тържествено събитие, проведено от Европейското патентно ведомство във връзка 50-годишнината от подписването на Европейската патентна спогодба. Държавният глава ще организира среща с Антонио Кампиньош – ръководител на Европейското патентно ведомство, на която ще бъдат разисквани вероятностите за следващо задълбочаване на партньорството в региона на интелектуалната благосъстоятелност, ориентирано към подсилване на свързаността сред науката, образованието, технологиите и нововъведенията в България.

Отбелязването на годишнината, в границите на което президентът ще насочи одобрение, ще се състои в централата на институцията в Мюнхен. е почетен посетител на форума по покана на Антонио Кампиньош.

На 5 и 6 октомври президентът ще взе участие по покана на своя португалски сътрудник президента Марсело Ребело де Соуза в 18-ата среща на върха на президентите от групата „ Арайолуш “, която тази година се организира в Порто, Португалия. Дискусиите в границите на формата ще са отдадени на провокациите пред Европейския съюз и бъдещото развиване на Общността.

Президентът Марсело Ребело де Соуза ще посрещне в Порто държавни глави от 14 държави-членки на Европейски Съюз. Тази година се означават 20 години от основаване на групата „ Арайолуш “, която носи името на португалския град, където през 2003 година се организира първата среща в сходен формат. В рамките на визитата си в Португалия президентът ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР