На 40-годишна възраст почина една от най-известните и най-обичани педиатърки

...
На 40-годишна възраст почина една от най-известните и най-обичани педиатърки
Коментари Харесай

Една от най-уважаваните педиатърки у нас почина от COVID-19

На 40-годишна възраст умря една от най-известните и най-обичани педиатърки в България - доктор Адил Кадъм, оповестиха от съдружие " За същинска детска болница ". Според известия на нейни близки в обществените мрежи родената в Ирак, само че израснала у нас детска лекарка е умряла през днешния ден, а причина за гибелта ѝ са станали затруднения след прекарана коронавирусна зараза.

" Ади си отиде. Д-р Адил Кадъм беше едно от най-силните остриета на самодейността ни. Освен предан педиатър и извънреден врач, тя беше самоуверен експерт, подготвен да се бори със статуквото и неправдите в детското опазване на здравето, залагайки персоналния си професионален разцвет и комфорт.

Адил беше нашата вяра, че новото потомство български педиатри ще успее в напъните си да надмогне системата, да работи в модерни условия, в тандем с родителите и в най-хубав интерес на болните деца в България. Д-р Кадъм до последния си мирис защитаваше правото на децата да не бъдат жертвани в тази пандемия. Изгубихме скъп Човек. Изгубихме извънреден доктор. Децата на България изгубиха един от своите същински герои.

Почивай в мир, скъпа Адил! Вярваме, че където и да си през днешния ден, ти продължаваш да бдиш над децата! ", написаха от сдружението във " Facebook ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР