На 4 юли 2017 г. на територията на музея “MM

...
На 4 юли 2017 г. на територията на музея “MM
Коментари Харесай

Във Франция откриха изложбена зала на името на Симеон II

На 4 юли 2017 година на територията на музея “MM Park” беше открита българска изложбена зала на името на Цар Симеон. В град Ванцeнау, на 12 км от Страсбург, на повърхност от над 7 хиляди кв. м. е ситуиран един от най-големите музеи в Европа, отдаден на Втората международна война с богата сбирка от военни униформи и оръжия на армиите, взели участие във войната. Техни Величества бяха посрещнати персонално от притежателя на музея господин Ерик Кауфман. Сред формалните посетители бяха българският дипломат във Франция Н.Пр. господин Ангел Чолаков, госпожа Катя Тодорова, непрекъснат представител на България към Съвета на Европа, новият български еврокомисар госпожа Мария Габриел, която Царят поздрави с избирането ѝ, кметът на Ванцeнау. Присъстваха и доста офицери от локалния гарнизон.

Негово Величество преряза лентата на новата зала, след което с Царицата се любуваха на български фолклорни осъществявания.

Домакините ги разведоха да прегледат експонатите, които съставляват оръжия, бойна техника, военни униформи, медали и други, всички от времето на Втората международна война. Царят подари за музея на господин Кауфман един от ордените за военни заслуги от времето на дядо му Цар Фердинанд, които той е имал в град Кобург, Германия.



Особено забавна за гостите бе залата, отдадена на сътрудниците от Съединени американски щати, Англия и Франция, които са развили разследващата мрежа по интервенция “Съсекс” по времето на войната.

Царят поздрави господин Кауфман, както че е съумял да събере толкоз експонати от Царство България, по този начин и за това, че те са в по този начин положително положение. Негово Величество остана мощно впечатлен от професионалното съоръжение, обезпечено за тяхното съхранение-специални витрини с техника за контролиране на температурата и влажността на въздуха.



В изявлението си при откриването Царят похвали притежателя на музея за това в действителност изумително достижение и съобщи, че е доста прелестно сюрпризиран, че чужденец съхранява нашата история, че е по този начин мощно завързан към България и оказва помощ безплатно за опазването на историческото ни завещание. Преди няколко месеца при свое посещаване в гр. Варна Техни Величества разгледаха музея на господин Кауфман, който следва да бъде открит напълно скоро в България.

В края на събитието Царят раздаде доста подписи на своята книга “Цар Симеон II. Една невероятна орис.” на френски език.

След обяд на същия ден Царят и Царицата разгледаха замъка Кьонигсберг, който е издигнат през Средновековието и по-късно реставриран от Крал Вилхелм II.

Денят, преди откриването на българската зала, Техни Величества участваха на вечеря в тяхна чест в българската задача в Страсбург, където бяха още министър Лиляна Павлова, дипломат Димитър Цанчев, непрекъснат представител на България към Европейския съюз, господин Гуидо Раймонди, ръководител на Европейския съд по правата на индивида.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР