На 31 май 2023 г. Софийският районен съд произнесе присъдата

...
На 31 май 2023 г. Софийският районен съд произнесе присъдата
Коментари Харесай

Получи си го! Осъдиха юриста Чавдар, унижавал и искал отношения със студентите си

На 31 май 2023 година Софийският областен съд произнесе присъдата навън правосъдно съвещание.
Скандалът раздруса Алма матер през 2015 година Тогава студенти упрекнаха основен помощник Чавдар Стоянов от Юридическия факултет, че е карал техни сътрудници да вършат лицеви опори без тениска и ги е канил на кафе в неучебно време.
„ Във всеки курс има сходни случаи, само че единствено нашият сътрудник Д.П. се осмели да се опълчи на статуквото ”, обявиха тогава второкурсниците. Според обвиняванията Стоянов е предиздвикал въпросният студент да прави лицеви опори полугол, с цел да вземе по-лесно легализация. Случаят става и съответният мотив за разразилия се скандал, написа FilterNews.
По думите на второкурсниците съответните обвинявания са „ върхът на айсберга ”. Стоянов постоянно се е държал предизвикателно и демонстративно по отношение на студентите си, разясняват те. Преподавателят е набелязвал някой от тях, към който е показал злост и е давал унизителни задания. Второкурсниците загатват и за полови подмятания от страна на асистента към техни сътрудници – неведнъж Чавдар Стоянов е изпращал смс предложения за кафе.
Чавдар Стоянов тогава отхвърли обвиняванията и съобщи, че “не е учител по физическо, а по право ”. Той изрично отхвърли и да е изпращал смс предложения на свои студенти. Единствените мотиви, по които ги е търсил, са били директно свързани с образователната активност. По думите му „ смс на студента Д.П. не е изпращал, само че даже и да е получавано известие, номерът се води на името на жена ”. Стоянов разясни, че е стигнал до тази информация след инспекция в един от мрежовите оператори.
Според преподавателя той не би могъл да рекетира второкурсниците с оценки от изпити, защото няма пряк надзор върху изпитната активност – изпитващ и оценяващ по интернационално и европейско право е професор Благой Видин.
Присъдата е на първа инстанция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР