На 3 април, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

...
На 3 април, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

БНТ Представя Крикор Азарян с филма Любовта цав

На 3 април, сряда, от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в портретната документална поредност на публичната телевизия „ Българска национална телевизия Представя “ гледайте кино лентата „ Любовта цав “, отдаден на 90-годишнината от рождението на режисьора Крикор Азарян.

Документалният филм разказава за създателя, основал знакови театрални постановки – „ Опит за хвърчене “ от Йордан Радичков, „ Дванайсета нощ “ и „ Крал Лир “ от Уилям Шекспир, „ Трамвай Желание “ от Тенеси Уилямс, „ Пътеки “ от Николай Хайтов, „ Кълбовидна гръмотевица “ от Иван Радоев, „ Дневникът на един вманиачен “ от Николай Гогол и други

Дълбоко запленен от философията на А. П. Чехов, Крикор Азарян съумява да я осмисли в разнообразни аспекти на времето, създавайки своята недостижима „ трилогия “ – „ Чайка “, „ Три сестри “ и „ Вишнева градина “. Именно посредством тях феновете на Българска национална телевизия ще се допрян до вълнуващия свят на режисьора. Ще схванат по какъв начин се раждат спектаклите му, по какъв начин построява героите си и по какъв начин поддържа връзка с актьорите – като по думите на Крикор Азарян: „ Тази игра става с взаимна обич и религия. Колкото повече обич и религия, толкоз повече креативна полуда и наслада от процеса. А за това са нужни актьори, прочувствено възбудими и заразителни. Актьорството не е за темерути и дебелокожи “.

„ Любовта цав “ – за болката, пристрастеностите и върховете в живота на огромния Крикор Азарян. Филмът е с режисьор Росен Елезов, сценарист Хелия Чавдарова и оператор проф. Цветан Недков.

Преди формалната телевизионна премиера на кино лентата „ Любовта цав “ се състоя прожекция в столичното кино „ Влайкова “, която събра креативния екип и специфични посетители.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР