На 29 юни, когато отбелязваме Деня на българската гражданска авиация,

...
На 29 юни, когато отбелязваме Деня на българската гражданска авиация,
Коментари Харесай

Първият авиополет в България е бил между София и Бургас

На 29 юни, когато означаваме Деня на българската гражданска авиация, Авиомузей Бургас става на 6 години. На този ден се е осъществил първият цивилен полет в България. Той е бил сред София и Бургас.

По случай празника Авиомузей Бургас ще посреща посетителите с вход свободен за 10-те си самолетни експоната. На територията му ще можете да разгледате единствения останал в България Ан-12 с интерактивната галерия “Летящият човек ”. Запознайте се и с историята на легендата Ту-154. А с очила за виртуална действителност ще можете да се качите на същински аероплан и да полетите над Бургас.

Посетителите на музея ще видят галерия от разнообразни типове безпилотни летателни апарати – дронове. Rosie Creative Art design ще чака дребните летци да творят авиационни чудеса. Авиомоделистите от " Клуб по авио и ракето моделизми " към Общински детски комплекс - Бургас, с началник Георги Янев, ще покажат галерия на разнообразни радиоуправляеми летателни апарати. Програмата ще продължи с обичаната бургаска група „ Горещ пясък “. А специфични посетители ще бъдат „ Ментализъм шоу “ на Диян Костадинов и неговият балет, които ще ни подарят развлечение и магия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР