На 29 август към 5 следобед стана ясно, че федерален

...
На 29 август към 5 следобед стана ясно, че федерален
Коментари Харесай

Съдебно решение в САЩ върна надеждите за ETF с реално притежание на биткойн

На 29 август към 5 следобяд стана ясно, че федерален арбитър анулира решението на SEC, което отхвърля предлагането на Grayscale Investments за спот ETF (с действително владеене на актива) посредством техния Bitcoin Trust. Победата на Grayscale, които остават водещ управител на крипто активи, в съда може да е значима стъпка към одобряването на първият Bitcoin ETF на пазара. Въпреки че Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) има опция да апелира решението, Grayscale може да " продължи " като подаде поправено заявление, а на назад във времето THIS JUST IN: The D.C. Circuit ruled 3-0 in favor of Grayscale and. This is a monumental step forward for all who have been advocating for Bitcoin exposure through the added protections of the ETF wrapper. Read the decision: - Grayscale (@Grayscale)

На 29 август към 5 следобяд стана ясно, че федерален арбитър анулира решението на SEC, което отхвърля предлагането на Grayscale Investments за спот ETF (с действително владеене на актива) посредством техния Bitcoin Trust. Победата на Grayscale, които остават водещ управител на крипто активи, в съда може да е значима стъпка към одобряването на първият Bitcoin ETF на пазара. Въпреки че Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) има опция да апелира решението, Grayscale може да " продължи " като подаде поправено заявление, а на назад във времето THIS JUST IN: The D.C. Circuit ruled 3-0 in favor of Grayscale and. This is a monumental step forward for all who have been advocating for Bitcoin exposure through the added protections of the ETF wrapper. Read the decision:

- Grayscale (@Grayscale)

Цената на биткойн, а и на съвсем всички алткойни внезапно се усили с към 4 до 7 % съвсем незабавно след успеха на Grayscale, а 24 часа по-късно леко " обра " облагите. Мнозина спекулират, че това е " едвам първата стъпка " и в случай че позитивни вести за крипто бранша, сходни на тази, продължат, то можем да станем очевидци на първия " зелен " септември като показване на биткойн.
Ръстът на цената на биткойн в часовете след успеха на Grayscale Източник: Tradingeconomics
По решение на апелативния съд в окръг Колумбия, арбитър Неоми Рао поддържа позицията на Grayscale. Тя дефинира, че ETF на Grayscale е " материално подобен " с артикули, свързани с биткойн, които към този момент са утвърдени от SEC, визирайки няколкото работещи ETN-a.
Реклама
Отхвърлянето от страна на SEC на заявката на Grayscale за превръщане на неговия Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот биткойн ETF е " случайно и капризно " - само че това не значи, че SEC би трябвало да утвърди заявката на Grayscale или други в бъдеще, разяснява анализаторът на Bloomberg ETF Джеймс Сейфарт. В изявление за медиата от 29 август Сейфарт изясни, че успеха на Grayscale " несъмнено " усилва за идната вълна от претенденти. Той обаче не е сигурен по кое време може да пристигна този ден, защото SEC може да отсрочи решенията си и има още два препоръчани крайни периода за всеки фонд, преди да бъде заставен да вземе дефинитивно решение на 240-ия ден след подаването.

SEC не е коментирала решението на съда, само че доста специалисти настояват, че първичната победа на Grayscale може да проправи пътя за вероятно утвърждение.

Още съществува вярата, че светът на криптовалутите може да чака нова епоха на разцвет в Съединени американски щати. В последните месеци, серия от правосъдни решения обясняват границите на деяние на SEC, давайки почва на нови очаквания за вложителите и иноваторите в бранша.

Джереми МакЛафлин, сътрудник в световната правна адвокатска фирма K&L Gates, не скри своето утвърждение. Днес на 31 август по време на присъединяване си във форума Intersekt23, извършен в Мелбърн, той акцентира по какъв начин няколко правосъдни решения в Съединени американски щати сполучливо оспорват причините на Гари Генслър - ръководителя на SEC. Генслър дълго твърдеше, че множеството цифрови активи би трябвало да бъдат третирани като скъпи бумаги.
Реклама
" Виждаме смяна в течението ", разяснява МакЛафлин. " Съдилищата в действителност слагат граници на активността на SEC и това може да се окаже мирис на нов живот за крипто промишлеността в Съединени американски щати ", представен е още той от крипто медията Cointelegraph.

Досега SEC е отказала всички поръчки за спот крипто ETF-и в Съединени американски щати. Заявленията, които към момента се преглеждат са тези на Комисията може да отсрочи окончателното си решение за множеството от тези заявки до март 2024 година Към момента има издадени лицензи за борсови фондове, само че само върху фючърси на биткойн.

Разберете накъде ще полети биткойн
Свързани публикации Биткойн падна до ново дъно, само че там може да е трамплинът за ценови отскок 22 август 2023, 11:10 Накъде ще полети биткойн 17 август 2023, 15:56 Ripple означи частична победа в разногласието със SEC - съгласно съда той не е скъпа книга 14 юли 2023, 11:35 Kакъв е този криптомат 14 юли 2023, 07:45
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР