На 28 март от 10 ч. в зала “Славейков на

...
На 28 март от 10 ч. в зала “Славейков на
Коментари Харесай

Конференция за климата във Френския институт събира правителствени лица и водещи експерти на 28 март |

На 28 март от 10 ч. в зала “Славейков ” на Френския институт в България ще се организира конференция “Планини, хубост и провокации ”. Темата е промените в климата и техните последици в световен и местен проект с фокус върху климатичните провокации пред българските планини.

Входът е със наложителна регистрация, която може да се извърши тук:

Форумът е част от събитийния календар на Френския институт и от програмата на фестивала “Дни на провокациите ”, която сред 29 и 31 март се организира в кино Люмиер. Съорганизатори са още Френското посолство, Министерство на околната среда и водите, Българска фондация биоразнообразие и магазини “Стената ”.

Конференцията ще открият Нейно Превъзходителство Посланикът на Република Франция госпожа Флоранс Робин и Директорът на Френския институт в България г- Пиер Колио. Специален посетител е полярният откривател, кино продуцент и вицепрезидент на Френския зелен кръст Люк Харди. Модератор на програмата е Любомир Попйорданов, създател на фестивала “Дни на провокациите: ” и ръководител на УС на „ Планини и хора – Асоциация на планинските водачи в България “.



Сред формалните лица, които ще вземат интензивно присъединяване в конферентната стратегия са господин Борислав Сандов, заместител министър-председател за климатичните промени и министър на околната среда и водите, господин Тома Белев, заместник-министър на околната среда и водите и Александър Дунчев, депутат от Политическа партия „ Продължаваме промяната “.

Ще бъде показан въпросът на Седемте рилски езера, в който се пресичат антропогенен напън и климатични провокации. Изложението ще продължи с полемика за преодоляване на туристическия поток и неговия отпечатък върху екосистемата на Рилски езера и качествата на преживяването. Резултатите и изводите от работата на доброволческия лагер на Българска Фондация Биоразнообразие, извършен през 2021 година ще показват Г-жа Йорданка Славова, господин Боян Зафиров, господин Емил Тачев и господин Владимир Милушев, шеф на Национален парк „ Рила “.

Като предпремиера от кино програмата на фестивала “Дни на провокациите ” присъстващите на конференцията ще могат да се насладят на въздействащ филм за ски преход от Шамони до Цермат “Високият път, който следва ледниците ”/Алпи 2021 година (продуцент и оператор Кристоф Рейла, със надписи на български).

Фестивалната стратегия за “Дните ” сред 29 и 31 март в кино Люмиер на всички филми, презентации, работилници и интерактивни панели може да бъде прегледана на.

Повече за Люк Харди и кино лентата The Persuit of Endurance, част от програмата на фестивала вижте тук:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР