На 28-годишна жена от Варна успешно е бил присаден бял

...
На 28-годишна жена от Варна успешно е бил присаден бял
Коментари Харесай

Виена подари нов бял дроб на българката Илияна

На 28-годишна жена от Варна сполучливо е бил вкоренен бял дроб в Университетска болница във Виена в края на предишния месец. Това заяви Българска национална телевизия като се базира на Сдружението на пациентите с дихателна непълнота и белодробна трансплантация. Екипът, дал шанса за нов живот, е управителен от доктор Хосе Матила, трансплантирал множеството от българските пациенти, минали през австрийската клиника.

Илияна Христова е в устойчиво положение и към този момент е изведена от интензивното поделение. Илияна беше публично включена в дейната листа на „ Евротрансплант “ на 10-май тази година и действително чака два месеца, с цел да получи бял дроб.

„ В рамките на няколко дни през юли България даде на донорската мрежа „ Евротранплант “ два бели дроба и резултатът не закъсня. Ако успеем да увеличим броя  на донорските органи, които подаваме към тази мрежа, ще възстановим изгубеното доверие “, споделят от Сдружението на пациентите с дихателна непълнота и белодробна трансплантация.

Илияна е първата пациентка в листата на чакащите на „ Евротрансплант “ при новото съглашение, което България подписа с Виенската доста профилна болница на 25-и януари тази година. То дава опция до петима българи годишно да бъдат оперирани там, до момента в който белодробната трансплантация не стане допустима и у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР