На 27юли Бил Нилсън, директор на НАСА, посети Аржентина. На

...
На 27юли Бил Нилсън, директор на НАСА, посети Аржентина. На
Коментари Харесай

Защо Съединените щати отидоха в Аржентина, за да обявят „космическа надпревара“ между Китай и САЩ?

На 27юли Бил Нилсън, шеф на НАСА, посети Аржентина. На конференция, извършена в Буенос Айрес, той изброи достиженията на Китай за проучване на Луната и Марс, потвърждавайки, че сред Китай и Съединени американски щати съществува „ галактическа конкуренция “.

Тези думи ни връщат назад във времето на Студената война. Нищо чудно, че локалните аржентински медии разясняват това изявление на Нилсън по време на престоя му в Аржентина като „ политически цели “. През 2018 година тогавашният вицепрезидент на Съединените щати Майк Пенс съобщи, че страната ще Съединени американски щати „ ще преобладават в Космоса, тъкмо както преобладават и на Земята “. През 2020 година Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи своята „ Стратегия за галактическа защита “, потвърждавайки, че галактическото пространство е неповторимо „ полесражение “ и възнамерява да построи галактическа войска, която да поддържа „ шампионата на Щатите “. Според статистиката, в бюджета за защита на Съединени американски щати през 2023 година средствата, вложени в галактическата област, надвишават 50 милиарда $. От тях 26,3 милиарда щатски $ са били разпределени за галактическата войска на Съединени американски щати, нарастване с над 40%.



Времената от дълго време към този момент са изменени, само че Съединените щати отхвърлят да трансформират своите възгледи. Щатите повтарят сюжета от времето на Студената война, само че това няма да бъде признато от останалия свят. Що се отнася до Китай, галактическата стратегия на страната от самото си начало се придържа към задачата за мир. През 2003 година първият китайски тайконавт, Ян Лиуей, по време на своята задача взе със себе си знамето на Организация на обединените нации. От Космоса той съобщи мотото на Китай: „ Мирно потребление на Космоса за благополучие на цялото човечество “. Китайската галактическа станция е първият в историята сходен план, който е отворен за всички страни членки на Организация на обединените нации. Космосът е общият дом на човечеството, а не сцена на хегемонията.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР