На 26.11.2021 г., от 10.00 часа ще бъде открит новоизграденият

...
На 26.11.2021 г., от 10.00 часа ще бъде открит новоизграденият
Коментари Харесай

ВМА ще открие нов диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести

На 26.11.2021 година, от 10.00 часа ще бъде открит новоизграденият диагностичен блок към двете клиники по инфекциозни заболявания на Военномедицинска академия (ВМА).

" С реализирането на този огромен план ние слагаме една нова философия в България във връзка с инфекциозните заболявания. И изключително в духа на пандемията от COVID-19 сме длъжни да мислим с няколко крачки напред ", разяснява началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н.

Към постройката, в която са ситуирани инфекциозните клиники на ВМА, бе построен диагностичен блок с обособен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети.

" На процедура ние разполагаме с обособена, самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на Академията и е безусловно самостоятелна от централната болница. Това е извънредно значимо, тъй като инфекциозноболните пациенти ще могат да получат здравно обслужване в цялостен размер, без да се нарушава работата с пациентите, страдащи от други болести ", разясни проф. Мутафчийски.

Източник: ВМА

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР