Йоргос Арванитис, таксиметров шофьор с четири десетилетия опит зад волана,

...
Йоргос Арванитис, таксиметров шофьор с четири десетилетия опит зад волана,
Коментари Харесай

Мърморещите гръцки таксиджии се движат към данъчно спазващо бъдеще

Йоргос Арванитис, таксиметров водач с четири десетилетия опит зад кормилото, е изправен пред нова и дразнеща глава в професионалния си живот, до момента в който се приготвя да вкара точка-на- система за продажба в кабината му.

Неохотният преход на Арванитис към електронни заплащания е част от националните старания на Гърция да се оправи с необятно публикуваното укриване на налози: от сряда такситата и пазарните сергии навън, сходно на други браншове, доминирани преди от пари в брой, ще би трябвало да одобряват заплащания с карти от клиенти.

„ Не съм осведомен с тези машини и почтено казано, нямам податливост да изучавам “, мърмори Арванитис, цитирайки възрастта си – той е на 75 – и неналичието му на цифрови умения.

Гърция, от дълго време считана за една от най-толерантните страни към укриващите налози в Европейски Съюз, е известна с броя на недекларираните бизнес транзакции и размера на своята парична стопанска система и беше подложена на мощен напън от Германия и други сътрудници от еврозоната да затегнат контрола си.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР