На 25 юни авиобаза „Граф Игнатиево“ ще отвори своите врати

...
На 25 юни авиобаза „Граф Игнатиево“ ще отвори своите врати
Коментари Харесай

ВВС отказа достъп на собствениците на летателни средства да кацнат на летище „Граф Игнатиево“

На 25 юни авиобаза „ Граф Игнатиево “ ще отвори своите порти по случай 110-годишнината на българските военновъздушни сили 85-годиншнината от връчването на бойните флагове на авиационните подразделения. В празника пожелаха да вземат присъединяване и представители на АОПА. Последните са отправили предварителна молба към Военновъздушни сили на Р. България за приемане на позволение за долитане и престой на летище „ Граф Игнатиево “ по отношение на празника на летателни средства вид General Aviation. Член на УС на АОПА се е свързал през днешния ден със заместник-командира на Военновъздушни сили, който е обяснил, че в случай че молбата е била подадена „ 2 седмици по-рано, тогава вероятността за позитивен отговор е била доста огромна “. От АОПА прецизират, че при започване на месец юни са водени диалози за позволение за кацане на самолети на 25 юни на летище „ Граф Игнатиево “, само че такова им е било отказано.

Така гостите на празника няма да могат да следят част от това, с което разполага българската авиация и в часовия диапазон сред 11.00 и 14.00 ч. ще могат да следят детайли от главните задачи и задания, изпълнявани със самолети МиГ-29, Су-25, C-27J „ Spartan “, L-410UVP-E, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-17, AS-532AL „ Cougar “, AS-565 „ Panther “ и Bell-206, проява на бойните качества на българските водачи от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.

След финала на всяка задача във въздуха, авиационната техника ще рулира в непосредствена непосредственост до линията на публиката, тъй че гостите да усетят още по-пълно авиационната атмосфера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР