На 25 октомври в София ивент център се проведе 12-ото

...
На 25 октомври в София ивент център се проведе 12-ото
Коментари Харесай

Вечер на добродетелите събра 170 000 лв. в подкрепа на най-нуждаещите се в кризата деца |

На 25 октомври в София ивент център се организира 12-ото издание на Вечер на добродетелите проведено от фондация За Нашите Деца.

Гости на събитието, които поддържаха идеята за грижа и развиване на най-нуждаещите се в рецесия деца, бяха Посланикът на Турция н.пр. Айлин Секизкьок, посланикът на Мароко н.пр. Закия Ел Мидауи, представители на бизнеса, сътрудници и благодеятели. Водещите на вечерта, артистът Юлиян Вергов и неговата надарена щерка Али Вергова внесоха въодушевление с страстта и шегите сред татко и щерка. В поддръжка на фондацията се включиха с осъществявания Орлин Павлов, Крисия Тодорова, Евгения Кринчева, хор „ Нуша “ и виртуозът на благотворителният търг Игор Марковски.

Сценаристът Иван Ангелов и режисъорът Димитър Коцев – Шошо са дългогодишни другари на фондацията и благодеятели на това вълнуващо събитие, което те всяка година трансформират в шедьовър. Всички те дружно с екипа на фондацията направиха довечера незабравима и съумяха да предадат посланието на събитието за „ грижата “. Защото, с цел да промениш живота даже единствено на едно дете не е нужно да си богат, талантлив или сполучлив, нужно е само да те е грижа. Домакините на събитието сложиха акцент върху грижата, като основна полезност, която споделят екипа и гостите на Вечерта на добродетелите. Грижата е това, което ни прави по-добри, което ни въодушевява, което ни сплотява.

Целта на уредниците е през идната година да доближат до най-малко 2500 деца в ранна възраст и техните фамилии, с цел да отговорят съответно на потребностите, които поражда рецесията и въздействието й върху децата и фамилиите. Ще насочат напъните си към най-нуждаещите се в рецесията деца и техните фамилии, към децата с компликации в развиването и децата в приемни и осиновителни фамилии. На тези деца и техните родители е обезпечен достъп до необятен кръг стратегии в двата комплекса за ранно детско развиване в София и Пловдив.

Изпълнителният шеф на фондация За нашите деца, госпожа Иванка Шалапатова, регистрира резултатите от работата на екипа си от миналите 9 месеца на тази година, в които са подкрепили 1661 деца, фамилии и експерти в центровете за обществени услуги в София и Пловдив. „ Ще продължим да променяме живота на децата в ранна детска възраст - тогава, когато е време, а не когато е прекомерно късно. Ранното детство е един от най-значимите и авторитетни интервали от живота на индивида – изключително първите 1000 дни. Този интервал предопределя основата на бъдещото здраве, благосъстоянието, уменията за учене и капацитета на детето и слага основите за прочувствена сигурност, културна и личностна еднаквост на дребните деца за насърчаване на техните умения, резистентност и адаптивност. Нашата цел е повече деца в ранна възраст да получат мощен подтик в развиването си със сигурността на семейство, само че и с интензивна стимулация, с помощта на която те да учат интензивно за света към тях и да разкрият своя заключен капацитет. Това е основна инвестиция за триумфа на децата в нашето общество, в образованието и трудовата им реализация в следствие “.

Фондацията влага във висококвалифицирани експерти, с цел да извърши програмата за подкрепа- от общо 95 души в екипа, 77 са експерти в обществената смяна, това са обществени служащи, психолози, експерти ранно детско развиване, медицински сестри, детегледачи, фамилни терапевти, логопеди, фамилни консултанти, кинезитерапевти, експерти ранна детска намеса. 42% от нейните запаси са ориентирани в предварителна защита и фамилна поддръжка.

За смяната в здравната и просветителна система, специалистите на организацията работят интензивно с детските ясли, детски градини, лечебни заведения и педиатрични клиники, като провеждат и образования и конгреси за продан на опит в името на по-хуманното опазване на здравето и съответно предучилищно обучение.

Спонсори и сътрудници на събитието:

Дънди Прешъс Металс, Special Events Group, Sofia Event Center, X-Real, ЕОС Матрикс, Интерлогистикс Холдинг Лимитед София, SiteGround, Compass Invest, Moto Pfoe Bulgaria, лаборатории Синево, The Smarts, J Point Group, и Arlet Stars, Ред Девил Кетъринг, Лаборатории Бодимед, Девин Изворна, Гастроном, La Feve by Pavel Pavlov, & самун, J Point Group, Giulian, Домейн Бойар, Венци Петров Фотография, Greet.bg, Любашки.

Тяхната поддръжка обезпечава всички организационни разноски и обезпечава опцията 100% от набраните средства преди и по време на Вечерта на добродетелите да бъдат ориентирани към идеята в поддръжка на ранното детско развиване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР