На 24 май ще бъдат открити Ботевите дни във Враца.

...
На 24 май ще бъдат открити Ботевите дни във Враца.
Коментари Харесай

Ботевите дни във Враца стартират с 3D мапинг шоу

На 24 май ще бъдат открити Ботевите дни във Враца. Откриването е по-рано от нормално, с цел да бъде препоръчана на врачани и гостите на града разнообразна стратегия и повече благоприятни условия да се включат в самодейностите.
Стартът на честванията ще е с гръмък 3D мапинг. Той ще е отдаден на просветителската и учителска активност на Христо Ботев. Средствата за мапинг-шоуто ще дойдат от спонсори, посочи кметът на Враца Калин Каменов. Информацията бе обявена по време на първото съвещание на Ботевския учредителен комитет. Програмата ще е наситена със събития, а бюджетът за честванията е с 10 000 лева по-голям по отношение на миналогодишния.
„ Целта ни е да предизвикваме интереса у подрастващите и да ги учим на родолюбие. Те би трябвало да са едни от най-активните по време на Ботевите дни! “, посочи кметът на Враца.
Малчугани още веднъж ще изминат част от пътя на Ботевата чета. През предходната година в самодейността се включиха над 1000 деца на 6-годишна възраст. Новост в програмата е обзор на мажоретните сформира в община Враца.
Областният шеф на Враца прикани към повече ангажираност на локалните учебни заведения. По нейни наблюдения по време на похода Козлодуй-Околчица огромна интензивност се вижда по-скоро от възпитаници от други краища на страната като да вземем за пример В. Търново и Габрово.
„ Нека притеглим младите, тъй като Ботевите дни се вършат за тях. Особено значима е и положителната синхронизация по време на организацията сред Областна и Общинска администрации.
Отново ще се осъществя и Ботевска работилница. Интересът към нея е голям, а шефът на СУ „ Христо Ботев “-Враца Виктор Кръстев помоли за финансова поддръжка за провеждането му.
„ Провеждането на работилницата коства сред 6000 и 10 000 лева Консумативите в размер на 2 000 лева ще осигурим от учебното заведение “, посочи Кръстев.
От Регионалния исторически музей приготвят няколко изложения. Планират и изнесено историческо предаване „ онлайн “ пред хората. Вече са водени диалози негови посетители да са проф. Пламен Митов, проф. Валери Стефанов, Явор Гърдев, Стефан Цанев и редица други. Частично дофинансиране на предаването ще се търси от Министерство на културата. Предложения за допълнение на събитията дадоха шефовете на учебни заведения Снежанка Каменова и Красимир Данов. Директорът на Младежки дом-Враца Георги Врабчев също показа концепция за провеждането на гала-вечер на лауреати от националния конкурс-рецитал за Ботева и възрожденска лирика, който вършат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР