На 24 февруари, от 14:30 часа пред сградата на правосъдното

...
На 24 февруари, от 14:30 часа пред сградата на правосъдното
Коментари Харесай

Протест с искане на оставката на Данаил Кирилов - заради ЧСИ

На 24 февруари, от 14:30 часа пред постройката на правосъдното министерство на ул. " Славянска " 1 в София ще се организира митинг с искане за оставката на министъра на правораздаването Данаил Кирилов и заместника му Деислава Ахладова.
Протестът се провежда от съдружие " Солидарност ", което сплотява " пострадалите от частните правосъдни реализатори (ЧСИ) и правосъдната система ". Той ще съвпадне с посещаване на задача от евродепутати точно поради практическата обстановка с правомищията на ЧСИ.
Протестиращите са уверени, че Кирилов и Ахладова са " явно неспособни " и нямат предпочитание да решат казуса с ЧСИ. " Многократно сме алармирали министъра за съществуващата противозаконна процедура на съдилищата в страната да не издават годни, стимулирани правосъдни актове в Заповедното произвеждане, частните правосъдни реализатори да работят без възлагане и без връчване на длъжниците, без да коментират правата им и без надзор от съда. На процедура уреденият по този метод модел на заповедното произвеждане в България лишава правото на отбрана на потребителите и работи в директен интерес на монополисти, банки, ЧСИ и колекторски компании, жестоко погазвайки по този метод Конституцията, Правото на Европейския съюз и Хартата на главните права на Европейски Съюз ", споделят уредниците.
От " Солидарност " настояват, че Кирилов не подхваща дейности, въпреки да има стартирана наказателна процедура против България.
" Приканваме и други цивилен организации да ни поддържат в нашите претенции по тези проблеми, които засягат правата и орисите на стотици хилияди български жители ", споделят още уредниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР