На 24 февруари 2022 г. Русия нападна Украйна и вече

...
На 24 февруари 2022 г. Русия нападна Украйна и вече
Коментари Харесай

Какви са прогнозите за края на войната в Украйна?

На 24 февруари 2022 година Русия атакува Украйна и към този момент близо две години се водят бойни дейности на нейна територия. Киев предприе контраатака в средата на тази година, само че крайната цел – изтласкване на съветските войски от всички територии на Украйна, не беше реализирана.

Има една жертва и двама ранени

В предаването „ Тази заран “ на bTV тематиката разясниха проф. Михаил Станчев, учител в Харковския университет, и военният специалист ген. Съби Събев.

Проф. Станчев кара към този момент втора Коледа в България поради войната. Тази година е бил за месец в Харков и е разговарял с бойци, които се лекуват във военната болница в града.

Хората бяха призовани да останат в убежищата

„ Те споделят, че изобщо не се разяснява завършек на войната. И аз съм черноглед, тъй като тази помощ, която чакахме от НАТО и Съединени американски щати, е единствено 30% от обещаната. Много се говореше за контранастъпление, само че с цел да спечелим, ни би трябвало двойно и тройно предимство, а ние даже и паритет нямаме. Днес Русия 647 000 бойци, които водят война в Украйна, а нашите са най-вече 200 000 . Затова на нас ни трябват нови технологии “, разяснява професорът.

Напрежението ще се резервира и през новата година с продължаването на споровете в Газа и Украйна

По думите на ген. Събев войната става позиционна и изтощителна.

„ Украйна не реализира главната цел на контраофанзивата и би трябвало да възвърне настъпателния си капацитет – да получи в допълнение оръжие, да приготви запаси. През 2023 година нито една от двете воюващи страни не реализира задачите, които си беше сложила “, сподели военният специалист.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР