На 24 декември американският президент Джо Байдън подписа Закон за

...
На 24 декември американският президент Джо Байдън подписа Закон за
Коментари Харесай

САЩ не бива да следват грешен и опасен път

На 24 декември американският президент Джо Байдън подписа Закон за националната защита за фискалната 2023 година, който съдържа доста елементи, отправящи клюки против Китай и дава неправилни сигнали на тайванските сепаратисти.

Законът подценява обстоятелствата и преувеличава изказванията за „ китайска опасност “, което е интервенция във вътрешните работи на Китай. В него се планува в период от пет години да бъдат предоставени 10 милиарда щатски $ „ военна помощ “ за Тайван, както и „ заеми за военни цели “ на стойност 2 милиарда щатски $. В закона се изисква също Съединени американски щати да ускорят продажбите на оръжия на Тайван. Това държание, което има за цел да раздели двата бряга на Тайванския пролив, е наливане на масло в огъня. Съединени американски щати заслужават купата „ рушители на мира и стабилността в Тайванския пролив “ и „ основатели на опасности за сигурността в района “.



По въпроса за Тайван Съединени американски щати от една страна приказват за разговор, а от друга се пробват да възпират договарянията. Те приказват за съдействие, като в това време се пробват да провокират паника. Медии от Тайван показаха, че американските продажби на оръжие за острова не са в негов интерес. Съединени американски щати вземат Тайван за коз и ще донесат единствено беди и премеждия на локалните поданици. 

Съединени американски щати би трябвало да се откажат от негативните точки в своя закон и да не поемат по неверен и рисков път. Вместо това американските управляващи би трябвало да следват правилото за „ един Китай “ и трите взаимни официални съобщения сред Китай и Съединени американски щати. Ако работят самоволно, ще навредят и на себе си.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР