На 24 август 2010 г. на летище Пловдив пристигнали 104

...
На 24 август 2010 г. на летище Пловдив пристигнали 104
Коментари Харесай

Окончателно: Ето Какво Реши Софийският Военен Съд За Ген. Шивиков По Гръмкото Афганистанско Дело

На 24 август 2010 година на летище Пловдив пристигнали 104 одеяла с емблемата на ИСАФ, 87 зимни комплекта – яке с панталон, ръкавици, шал и шапка с емблемата на „ ИСАФ “, 104 зимни якета, 135 спортни екипи с емблемата ИСАФ и надпис Афганистан, 20 топки и 18 походни кревати.

Нарушенията били открити от военната полиция, последвала и инспекция от Министерство на защитата, съгласно която е налице „ незаконен импорт на имущество, принадлежащо на съдружен сътрудник “, само че предлагането останало без последици, показаха от прокуратурата при внасянето на делото в съда. В хода на следствието били тествани и отхвърлени версиите, че имуществото е било предоставено на домове за деца в България.

Според обвиняването, за улеснение на присвояването, Шивиков направил и документно закононарушение, като в разказа на товара записал, че това е доставка по линия на „ Гражданско-военното съдействие “.

Военният съд в София два пъти връща делото на прокуратурата, тъй като в обвинителния акт не било посочено ясно времето на осъществяване на закононарушенията, нито в чия изгода се е разпоредил Шивиков, напомня " Лекс ".

Присъдата не е дефинитивна и може да бъде протестирана пред Военно-апелативния съд. Най-вероятно прокуратурата ще направи това.

" Твърде доста ми костваше това дело през последните 2 години. Развих диабет, бе прекъсната военната ми кариера, която се развиваше доста добре. Очаквам позитивно развиване и по другите повдигнати ми обвинявания – за безвъзмездния труд на военнослужещи в мой апартамент и за даването на военния духов оркестър за честванията на Левски и Ботев в Карлово и Калофер “, разяснява пред БНР самият военачалник.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР