На 24 април, от 17.30 ч., в добричката библиотека ще

...
На 24 април, от 17.30 ч., в добричката библиотека ще
Коментари Харесай

Представят книгата Империя на пошлостта в добричката библиотека на 24 април

На 24 април, от 17.30 ч., в добричката библиотека ще гостува Кънчо Кожухаров - публицист, проверяващ публицист и преводач, с цел да показа новата си книга „ Империята на пошлостта “, увлекателно мултидисциплинарно проучване на Русия, съветската просвета, политика и нрав.

В историческата част създателят ползва неповторим способ за добиване на истината от трупаните в продължение на десетилетия и епохи камари дезинформация за Руската империя, Съветския съюз и Руската федерация. В културологичната част той проучва произведения на най-известните създатели, основали златния 19-и век на съветската просвета и предопределили мисленето и държанието на техните сънародници. В лингвистичната част са съпоставени значими черти на съветския и българския езиков конгломерат, които отразяват разликите в мисленето на двата народа. В социопсихологическата и прогностична част Кожухаров синтезира направените преди този момент заключения и наблюдения, с цел да отговори на въпроса „ Какво можем да чакаме от Русия и руснаците оттук насетне? “

Кънчо Кожухаров е роденна 15 октомври 1950 година в София. Живее в Благоевград. Завършва ВМЕИ (Технически университет - София). Десет години работи във вестник „ Направи самичък ”. След демократичните промени у нас издателствата го канят за преводач от британски, полски и съветски език. Работи и като медиен съветник на пресцентъра в държавното управление на Симеон Сакскобургготски. Около година еPRна Българската асоциация по осведомителни технологии. Кънчо Кожухаров е сценарист на редица научнофантастични и фентъзи комикси, най-известният от които е комиксът „ Господарят на пръстените “ по трилогията на Дж. Толкин. Комиксът стартира да излиза през 1989 година в сп. „ Дъга ”, само че през 1992 година списанието банкрутира и по тази причина той е оповестен единствено на половина. Комиксът му „ Happyending ” излиза в Швейцария с увод от Вацлав Хавел. Преди три години двамата с художника Симеон Асенов издават графичния разказ „ Папата, който избави света “.Книгата обгръща целия живот на папа ЙоанXXIII, който се явява късен последовател на делото на братята Кирил и Методий.

Дълго време Кънчо Кожухаров е на свободна процедура като публицист, публицист и преводач. Има преведени над 60 книги, създател е на 9. Сред тях са романите „ Последният лов на Кана ” – комбиниране от историческо криминале и психически епос за кан Кубрат, „ Факторът на добротата ” и „ Тракийският капан “. Автор е и на двутомника с журналистически следствия и разбори „ Кой какъв е в българската корупция ”.

Входът за представянето на книгата е свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР