На 22 октомври Катрин Деньов ще навърши 80 години. За

...
На 22 октомври Катрин Деньов ще навърши 80 години. За
Коментари Харесай

Катрин Деньов на 80 г.: Как се превърна в символ на Франция?

На 22 октомври Катрин Деньов ще навърши 80 години. За юбилея на великата актриса БГНЕС напомня малко известни обстоятелства за нейните филми, тайните и насладите ѝ.


Ксавие Бовоа споделя, че когато целунал Деньов във кино лентата " Вятър в нощта ", си помислил, че допира с устни Айфеловата кула. Арно Деплешен споделя, че Деньов играе по този начин, както Стендал написа. Франсоа Трюфо съобщи, че Деньов въобще не е актриса. Жерар Депардийо сподели, че в Деньов живеят две дами и на двете не им харесва да бъдат Деньов. Според Уилям Уайлър има актриси и има човешки същества, а Деньов не е нито едното, нито другото. А Жил Дельоз твърди, че киното създава повече мъченици от Инквизицията или тайните служби.

На 22 октомври Катрин Деньов навършва 80 години. През 2004 година Катрин Деньов издава съзнателно скромна книга със мемоари " В личната си сянка " - дневник, който води по време на фотосите на шест кино лентата ( " Априлска полуда ", " Тристана ", " Изток-Запад ", " Индокитай ", " Вятърът в нощта " и " Танц в мрака " ). Този текст е цялостен с мелодраматични етюди, напомнящи реклами на безценен парфюм, безценен алкохол или някой аксесоар на YSL - самотност в хотелска стая, пушек от ментолови цигари, лед, който се топи на дъното на чаша, нощта, която обгръща мраморните плещи на героинята като първокласен кашмирен шал. Нищо персонално. Но и нищо изненадващо. В продължение на доста години отговорът на предложенията на издатели или публицисти да опише на света по какъв начин е живяла, по какъв начин е творила, звучеше извънредно изсъхнало и недвусмислено: мадмоазел Деньов не желае да си спомня нищо. И даже когато мадмоазел Деньов се съгласяваше на поредност от изявленията - с Еманюел Карер през 2016 година или с Арно Деплешен през 2010 година - резултатът беше сходен. Няколко от дълго време известни анекдота като историята за Алфред Хичкок, с който не се получило, тъй като в деня, в който трябвало да вземе съдбоносно решение за основна роля на мадмоазел Деньов бил изваден зъб. Иначе - солидно кокетство. Не събеседник, а глуха стена - всеки диалог за душата на актрисата се трансформира в игра на скуош.

Но всеки забранен опит да се разкрие тайната на дамата, която сътрудниците й във филми съпоставят с Айфеловата кула, се трансформира в правосъден развой. 70 са заведени от нейния непрекъснат юрист Жил Драйфус, като всичките 70 са задоволени. Една от жертвите на Деньов е самият Серж Тубиана, някогашен основен редактор на Les Cahiers du cinema, който се осмелява в съавторство с Антоан дьо Бек да напише книга за Франсоа Трюфо, от която публиката научава, че великият режисьор и великата актриса са имали мимолетна, само че буйна обич на снимачната площадка на " Сирените на Мисисипи ". Катрин Деньов се съди и с създателя на уеб страницата toutsurdeneuve (всичко за Деньов), и със суетни фенове, които се пробваха да си създадат с нея селфи на стълбите на църквата " Сен Сулпис ", против която тя живее от доста години. Между другото, на домофона има бутон с буквите CD - като че ли намек: тъкмо толкоз информация ви е нужна. За останалото, chers amis, отидете на кино./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР